Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Місто Запоріжжя презентувало проєкти, які хоче реалізувати за програмою “Велике будівництво”

25 листопада 2021 - 18:24

Другий рік в Україні за ініціативи Президента Володимира Зеленського реалізується програма “Велике Будівництво”, яка охоплює різні інфраструктурні проєкти, об’єднані спільною ідеєю змін на краще та розбудови України.

Запорізька область успішно втілює цю програму -  у 2020-2021 роках  в регіону реалізовано 129 проєктів. Більшість з них вже завершені і приносять користь громадам. 

На 2022 рік Запорізька область презентувала 29 проєктів. Шість з них - в обласному центрі. Це порівняно більше, ніж торік. Що саме планують змінити у Запоріжжі в рамках програми “Велике будівництво”, сьогодні обговорили в обласній державній адміністрації голова ЗОДА Олександр Старух та секретар міської ради Анатолій Куртєв.

2022 року Запоріжжя  коштом Державного фонду регіонального розвитку та за рахунок Європейського інвестиційного банку, на умовах співфінансування з місцевого бюджету, хоче втілити такі проєкти як:

  • Реконструкція інфекційно-боксованого діагностичного відділення КНП "Міська дитяча лікарня №5" ЗМР (вул. Новгородська, 28А)

  • Реконструкція Запорізького багатопрофільного ліцею "Перспектива" (вул. Героїв 55-ї бригади, 3б)

  • Капітальний ремонт Запорізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №40 з поглибленим вивченням англійської мови (вул. Героїв 93 бригади, 18А)

  • Реконструкція будівлі комунального закладу «Палац культури «Орбіта» (вул. Лермонтова, 9)

  •  Капітальний ремонт дошкільного навчального закладу №1(вул. Українська, 59 м)

  • «Капітальний ремонт  дошкільного навчального закладу №256 «Пролісок» (вул.  Історична 30) 

Під час презентації об’єктів секретар міської ради Анатолій Куртєв зазначив, що лише об’єднавши зусилля обласної і міської влади можливо змінювати Запоріжжя на краще. Та подякував обласні владі за можливість втілити важливі для міста соціальні проєкти. Він також розповів, що місто має в активі ще кілька проєктів, які готове реалізувати в рамках державних програм.

Голова ЗОДА Олександр Старух наголосив, що задача територій - подавати якісні проєкти, а обласної влади - відстоювати їх на національному рівні, адже за кошти на реалізацію ми конкуруємо з усіма регіонами країни.

  • Запоріжжю пощастило - саме у нас реалізується об’єкт №1 “Великого будівництва” - унікальні мостові переходи через Дніпро.  За державною програмою триває масштабна реконструкція на острові Хортиця, і дуже важливо, що до нас нарешті приєдналося місто. Адже Хортиця  - це центр Запоріжжя, частина обласного центру, де відпочивають в першу чергу запорожці. Все це робить Запоріжжя кращим вже сьогодні, але є велике питання з розвитком соціальної інфраструктури - розбудова шкіл, приведення до належного стану садочків, медичних закладів, спортивних та культурних споруд. Чудово, що Запоріжжя об’єднало зусилля, і почало рухатися у потрібному напрямку, - відзначив Олександр Старух.

Під час зустрічі обговорили необхідність завершення наступного року ще трьох проєктів, які Запоріжжя втілює в рамках “Великого будівництва” за кошти Європейського інвестиційного банку - “Малої гуманітарної академії”, школи №53, міського палацу дитячої та юнацької творчості.  Ще два об’єкти “Великого будівництва” - приймальні відділення міських лікарень №5 та №9 міська влада обіцяє завершити цього року. 


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя