Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про стан надання комунальних послуг на території Запорізької області

4 квітня 2022 - 10:05

На сьогодні, 04 квітня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання знаходяться 27,6 тис. абонентів у 93 населених пунктах Запорізької області. 03.04.2022 внаслідок бойових дій на території Пологівського району без електропостачання залишилося понад 20 населених пунктів Пологівського та Запорізького районів. По Запорізьких міських електромережах зранку того ж дня виникло масштабне пошкодження електрообладнання, через що було порушено енергопостачання понад 2 тисяч домівок. Станом на вечір практично всі вони були заживлені.

За останні дві доби пошкоджено 17 ліній ПАТ «Запоріжжяобленерго» напругою від 10 кВ до 150 кВ. Також, залишаються пошкодженими частина високовольтних ліній НЕК «Укренерго».

Відновлення електропостачання в умовах бойових дій проводиться за першої можливості у разі допуску працівників для проведення відповідних робіт. Так, за останні дві доби працівниками Оріхівських електромереж відновлено електропостачання близько 1,5 тис. родин. Також, усунуто пошкодження у Вільнянських мережах, спричинені несприятливими погодними умовами (заживлено понад 180 абонентів). 

Ситуація із газопостачанням без змін. Загалом по області пошкоджено близько 4,0 км газорозподільних газопроводів, 4 шафові регуляторні пункти газу (ШРП), без газопостачання знаходиться 62,1 тис. абонентів у 52 населених пунктах Запорізької області. Повністю відключені від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області. Газопостачання в інших населених пунктах порушене внаслідок ведення бойових дій.

З початку бойових дій було відновлено роботу 1 шафового регуляторного пункту газу (ШРП), відновлено газопостачання для 7,2 тис. абонентів. Інші пошкоджені мережі та обладнання планується невідкладно відновити після отримання доступу для проведення аварійно-відновлювальних робіт. 

По централізованому водопостачанню та водовідведенню за останній час змін не відбувалося. 

За інформацією Пологівської районної військової адміністрації внаслідок обстрілів пошкоджено 9 приватних будинків у с. Преображенка Пологівського району. Також пошкоджено житлові будинки у м. Оріхів. Інформація по завданим громадянам збиткам постійно змінюється та уточнюється.

Загалом, за наявною інформацією, по області повністю зруйновано або частково пошкоджено 75 домоволодінь у населених пунктах Бердянського, Василівського та Пологівського районів.

 

Департамент культури та інформаційної політики 

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни