Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація на Запорізький АЕС залишається напруженою

16 серпня 2022 - 10:00

Керівник Запорізької ОВА Олександр Старух в етері телеканалу Апостроф TV розповів про стан справ навколо атомної електростанції. Очільник регіону повідомив, що ситуація залишається небезпечною не тільки для Запорізької області. Наслідки можливої аварії можуть торкнутися й сусідніх регіонів та країн. 

  • Проблема в тому, що повністю реалізувати заходи щодо цивільного захисту населення дуже важко, адже частина території є окупованою. Ці істоти зайняли центр резервного управління. Але здійснювати управління мають наші енергетики, навіть при невеликих аваріях. Тому ситуація дійсно складна, - зазначив Олександр Старух. 

Зокрема, як повідомив керівник ЗОВА, наразі відбувається коригування плану евакуації з Енергодару та зони ризику радіаційного зараження з урахуванням військової ситуації. Ситуація також знаходиться на контролі центральної влади. 

  • Розуміючи, що таке аварія в Чорнобилі, нехтувати жодною загрозою не можна. Наразі, радіаційна ситуація на АЕС стабільна. Норма не перевищує показників. Але все може змінитися у будь-який момент через безглузду діяльність окупанта, - прокоментував очільник регіону.

Олександр Старух також розповів про евакуацію населення. Так, щоденно люди виїздять до Запоріжжя. За минулий день до обласного центру прибуло понад 1300 осіб. Переважна більшість - із Запорізької та Херсонської областей. Через загрозу можливої аварії на АЕС багато евакуюються й з Енергодару.

Залишається досі відкритим питання опалювального сезону у Запорізькій області.

  • У нас ситуація на підконтрольній території йду за планом. Ремонтуються об’єкти, оновлюються котельні. Головне, щоб був газ, адже обласний центр газифікований. Тут ми прораховуємо всі види робіт з забезпечення альтернативними джерелами пунктів обігріву та лікарень. Опрацьовується й можлива евакуація у випадку відсутності газу. Тому, ми маємо бути готові до усіх ситуацій, - наголосив очільник ЗОВА. 

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни