Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області продовжує працювати спрощена оренда державного майна

17 серпня 2022 - 12:10

Постанова КМУ від 27.05.2022 № 634 «Про особливості оренди державного та комунального майна в період воєнного стану» набрала чинність з червня 2022 року. 

У цій постанові прописано повне чи часткове звільнення від орендної плати (градація залежить від території, на якій розташоване майно), а також автоматичне продовження чинних на 24 лютого договорів.

Детальніше про новації у сфері оренди державного майна, що діють у воєнний час, розповіла Владислава Панасенко, очільниця Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

«Держава зацікавлена, щоб попри війну бізнес-активність не зупинялась, і державний сектор економіки продовжував працювати, – зазначила пані Владислава – На сьогодні діють нові правила у сфері оренди держмайна. Зокрема, орендарів об’єктів на окупованих територіях, до яких відноситься і частина нашої області, повністю звільнили від сплати орендної плати до кінця 2022 року. Всі інші орендарі майна, розташованого у Запорізькій області, звільнені від сплати за оренду до 30 вересня. Далі діятиме 50-відсоткова знижка від суми місячної орендної плати».

Потенційним орендарям слід знати, що було затверджено скорочення строків підготовки об’єктів для передачі в оренду та проведення аукціонів. У переліку новацій також присутнє зменшення навпіл авансового внеску і забезпечувального депозиту – натепер сплачуються у розмірі однієї місячної орендної плати, разом з цим бюджетні установи звільняються від цієї сплати. Крім цього, орендарям надана можливість скористатись електронно-цифровим підписом при укладенні договорів. 

Повні переліки вакантного для оренди майна, як і раніше, можна знайти на сайті www.orenda.gov.ua .

Для тих, хто хоче фінансово підтримати бізнес Фонд державного майна України на сайті www.orenda.gov.ua запустив сервіс «Оренда.Допомога». Тут орендарі можуть зареєструвати заявку на отримання грошової допомоги, додавши аргументацію, а благодійники, в свою чергу, – самостійно обрати, кому надати донат. Фонд держмайна жодним чином не впливає на вибір донорів. 

 

За матеріалами Фонду державного майна України

 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області