Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівник ЗОВА перевірив, як готуються до навчального року освітні заклади

18 серпня 2022 - 16:00

Одну з запорізьких гімназій сьогодні відвідав керівник ЗОВА Олександр Старух. Очільник регіону перевірив стан бомбосховища, а також оглянув навчальні класи. Директорка гімназії Олена Іванова розповіла, що у школі навчається 261 учень - це 6 початкових класів та 7 старших класів. Стосовно укриття, то воно розраховане приблизно на 85 осіб. Його вдалося відремонтувати загальними зусиллями вчителів та батьків. Окрім цього, під час повітряної тривоги це бомбосховище використовують й жителі району. 

Зокрема, школа має твердопаливний котел й взимку, якщо виникнуть непередбачувані ситуації, навчальний заклад може бути прихистком та обігрівом для людей, які проживають поруч у багатоповерхівках. 

  • Укриття облаштоване за вимогами, але треба ще відремонтувати вентиляцію, каналізацію та водопостачання. Настав такий час, коли все це тепер потрібно. Минулий навчальний рік ми працювали дистанційно, гадаємо, що й зараз діти будуть здобувати освіту в онлайн-форматі. Тому, що навіть змішана форма навчання - це дуже велика відповідальність. Серед батьків ми теж провели опитування, більшість з них підтримали дистанційну освіту, - зауважила директорка гімназії.

Своєю чергою, Олександр Старух наголосив, що підготовка та облаштування укриттів у навчальних закладах продовжуватиметься й надалі. Разом із тим, навчальний рік розпочнеться традиційно з першого вересня. Діти будуть отримувати знання та система освіти працюватиме, зазначив керівник ОВА.

  • Будівля школи стара, але охайна, завдяки трудовому колективу. Навчальний заклад й всередині знаходиться у гарному стані. Але вимоги сьогодення трохи інші. Цій будівлі майже 70 років, тому в сховищі треба доробити туалети, вентиляцію.  На жаль, ще тривалий час це стане нам при нагоді. Взагалі до бомбосховищ є чіткі вимоги й до того, що в них має безпосередньо знаходитися. Мусить бути запас води та їжі. Переконаний, що в тих умовах, в яких ми сьогодні перебуваємо, абсолютно вірний вибір і дітей, і батьків, і педагогів - це освіта онлайн. До того ж, майже зі 120 шкіл тільки близько половини укриттів відповідає вимогам. Тому маємо докласти максимум зусиль. Це обов’язок кожного захищати свою державу та захищати своїх дітей, - наголосив керівник ЗОВА

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку