Меню від Клопотенка, гарячі обіди у ланчбоксах та задоволені школярі – так у Січовому колегіумі піклуються про дітей. У «підземній» школі Січового колегіуму створені не лише безпечні умови для навчання, а й організоване якісне та збалансоване харчування для школярів. Їжу для учнів готує навчально-практичний центр «Кулінарний хаб».
Харчування у школі стало для дітей не лише необхідністю, а й справжнім задоволенням. Учень 10-го класу Артем поділився, що під час насиченого навчального дня завжди чекає на обідню перерву.
– Бувають різноманітні страви. Усе смачно та корисно. Страви не пересолені. Навіть салати є, і це круто, – додав Артем.
Для дітей молодших класів обідня перерва схожа на загадку: їм завжди цікаво дізнатися, яку нову страву приготували сьогодні.
– Мені смачно і подобається, які страви нам готують. Кожного дня нам приносять щось нове, – із захопленням розповіла п’ятикласниця Ксюша.
Батьки школярів відзначають професійність кухарів Кулінарного хабу, які не лише дотримуються усіх санітарних норм, а й піклуються, щоб кожен школяр отримав корисний та поживний обід.
– Порції великі, дітям вистачає, навіть старші учні завжди ситі. Мені подобається, що діти харчуються якісно. Діти з нетерпінням чекають обідньої перерви, для них це наче маленький сюрприз, – відзначила мати старшокласника Тетяна.
Щодня кухарі готують понад дві сотні порцій для дітей. За словами завідувачки навчально-практичного центру «Кулінарний хаб» Марини Назарової, процес приготування розпочинається вже о сьомій ранку. До обідньої перерви страви доставляють школярам. Порції ретельно фасують у спеціальні ланчбокси, які зберігають температуру, а салати та напої пакують окремо.
– Сьогодні ми приготували гречану кашу з чебрецем, курку по-італійськи, салат з морквою, свіжу грушу та чай масала. Щодня набір страв змінюється. Ми готуємо за всіма стандартами з дотриманням санітарних норм – усе чисто, смачно, а головне – збалансовано, – підсумувала Марина Назарова.