Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Звіт про діяльність Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій у 2010 році

20 грудня 2010 - 15:07

Діяльність Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій, як закладу післядипломної освіти, впродовж звітного періоду була спрямована на реалізацію завдань Президента України та Уряду щодо функціонування ефективної системи неперервного професійного навчання працівників органів державної влади та місцевого самоврядування.

В першому півріччі 2010 року Запорізький центр перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів успішно пройшов процедуру ліцензування в Міністерстві освіти і науки України і один із перших (серед 27 Центрів України) отримав ліцензію на здійснення освітньої діяльності з підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій галузі знань, напряму підготовки 1501 "Державне управління".

Зусилля закладу впродовж звітного періоду були спрямовані на виконання планів-графіків навчання, затверджених розпорядженнями голови обласної державної адміністрації від 24.12.2009 року № 454 "Про затвердження плану-графіка навчання у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів на 2010 рік", від 07.05.2010 № 122 "Про проведення виїзних тематичних короткотермінових семінарів" та Державного контракту з Школою вищого корпусу державної служби Головного управління державної служби України про підвищення кваліфікації у сфері європейської інтеграції України від 08.11.2010 №94.

Всього в 2010 році підвищили кваліфікацію 2540 осіб, а саме: за двотижневими навчальними програмами - 742 особи (в т.ч. працівників місцевих органів виконавчої влади - 204, посадових осіб місцевого самоврядування - 360, працівників територіальних органів центральних органів виконавчої влади - 177); за програмами тематичних короткотермінових семінарів - 1655 осіб (в т.ч. працівників місцевих органів виконавчої влади -935, посадових осіб місцевого самоврядування - 554, працівників територіальних органів центральних органів виконавчої влади - 166); за програмами постійно діючих семінарів - 143 особи (в т.ч. працівників місцевих органів виконавчої влади - 113, посадових осіб місцевого самоврядування - 8, працівників територіальних органів центральних органів виконавчої влади -22).

Особлива увага приділяється навчанню новообраних сільських, селищних голів. Так, в листопаді-грудні Центром організовано проведення виїзних тематичних короткотермінових семінарів з актуальних питань організації діяльності місцевих рад та проходження служби в органах місцевого самоврядування для сільських, селищних голів, а також навчання за двотижневою програмою безпосередньо в Центрі. Учасниками зазначених видів навчання стали 47 сільських, селищних голів.

У зв'язку з обмеженістю видатків на відрядження з підвищення кваліфікації працівників місцевих органів виконавчої влади Центром запроваджена практика проведення виїзних тематичних короткотермінових семінарів з актуальних питань організації діяльності місцевих державних адміністрацій, проходження державної служби, практичного застосування антикорупційного законодавства на базі районних державних адміністрацій за активною участю заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Лимарчука С.В. та керівників відділів апарату, структурних підрозділів облдержадміністрації.

Загалом кількісні планові показники 2010 р. щодо підвищення кваліфікації за всіма видами навчальних програм станом на 01.12.2010 року виконано Центром на 124 %, окрім цього до кінця року планується охопити навчанням 150 державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Значна увага протягом звітного періоду була приділена підвищенню кваліфікації працівників місцевих органів виконавчої влади - учасників щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець". Програми семінарів дозволили удосконалити професійні знання 57 слухачам - працівникам структурних підрозділів обласної державної адміністрації та районних державних адміністрацій.

Впродовж 2010 року в рамках виконання статутних завдань діяльність Центру була спрямована також на укріплення матеріально-технічної бази закладу.

Пріоритетними напрямками діяльності Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів надалі залишаються:

– посилення конкурентоспроможності освітніх послуг, орієнтація на інноваційність та провідний досвід у сфері державного управління;

– формування у працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування позитивного ставлення до сфери підвищення кваліфікації;

– здійснення поступового переходу до безперервного навчання слухачів із застосуванням сучасних інформаційних технологій;

– поєднання різних видів підвищення кваліфікації;

– забезпечення постійного оновлення змісту і форм навчання в контексті адаптації інституту державної служби до стандартів Європейського Союзу, вимог чинного законодавства, потреб замовників та рекомендацій Головдержслужби України.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.