Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області розроблять план заходів захисту населення на випадок виникнення аварійних ситуацій на об’єктах ЖКГ

21 лютого 2011 - 14:00

Про це заявив голова обласної державної адміністрації Борис Петров під час наради з керівниками структурних підрозділів. Питання виникло на порядку денному через зниження температурних показників.

 Так, за повідомленням начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Євгена Шаца, у вихідні в результаті пориву трубопроводу без водопостачання залишилися 104 житлові будинки, 7 дитячих садочків, 6 шкіл. Наразі наслідки аварії ліквідовано. Постачання тепла мешканцям відновлено. Втім, ситуація викликає занепокоєння обласної влади. Адже за прогнозами морози триватимуть до середини березня і повторення подібних аварій неприпустиме.

- Маємо негайно розробити план заходів, які дозволять забезпечити людей теплом у разі виникнення аварійних ситуацій, - наголосив очільник області. - У тому числі, слід передбачити можливе тимчасове відселення людей з потерпілих будинків. Разом з тим, об’єктам ЖКГ слід приділити посилену увагу. Залишити людей без тепла у такий мороз – неприпустимо, - підкреслив Борис Петров.

В той же час, начальник ГУ МНС України у Запорізькій області Олексій Лепський доповів главі області про організацію пунктів обігріву в регіоні. В обладнаних наметах людей, що потребують допомоги від переохолодження, а це переважно люди з малозабезпечених прошарків, зігрівають чаєм та гарячим бульйоном. У разі необхідності потерпілим надають допомогу психологи та медичні працівники. Всього в області працює 5 таких пунктів-наметів: у Запоріжжі, Бердянську та Мелітополі.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців