Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада в регіонах має забезпечити відсутність ажіотажного дефіциту на продовольчому ринку

12 жовтня 2011 - 16:54

Влада в регіонах мають забезпечити відсутність ажіотажного дефіциту на продовольчому ринку

Під час всеукраїнської селекторної наради з питань цінової ситуації на продовольчих ринках заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Сергій Мельник зазначив, що цього року аграріям вдалося зібрати добрий врожай, і головним завданням для органів місцевої влади  є забезпечення відсутності ажіотажного дефіциту на продовольчому ринку як умови недопущення цінових коливань.

У той же час урядовець висловив критичні зауваження на адресу регіонів, де допустили суттєве зростання цін на окремі види продовольчих товарів. Серед областей, яким адресовано  зауваження, опинилася і Запорізька, де відсоток зростання ціни на хліб виявився найвищим.

- Справа в тому, що минулого року між обласною владою та хлібопекарськими підприємствами Запорізької області було підписано Меморандум щодо збереження цін на соціальні сорти хліба, – пояснив ситуацію перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Литвин. – Діяв меморандум до 1 серпня і ціни на хліб зберігалися. І лише у серпні-вересні виробники підняли ціну на свою продукцію. Тоді як в інших регіонах ціни на хліб зростали поступово. Звідси і той великий відсоток подорожчання, який ми отримали. Проте в середині вересня ми підписали новий меморандум і впевнені, що до 1 вересня наступного року втримаємо ціну на хліб.

Ще одне зауваження до Запорізької області стосувалося останнього місця за обсягами  виробництва молока.

- Так, це дійсно проблема, - зазначив Олексій Литвин. – Запорізька область за своїми кліматичними умовами – не кращий регіон для розвитку молочного тваринництва. Але ми працюємо у напрямку виправлення ситуації. Облдержадміністрація вже надала міністерству свої пропозиції щодо розвитку цієї галузі на Запоріжжі.

Претензії з боку міністерства лунали також на адресу Дніпропетровської, Рівненської, Волинської, Харківської областей. А найгірший стан справ із зростанням цін на продовольчому ринку спостерігається в Криму.

Сергій Мельник попередив представників органів виконавчої влади про необхідність вживання дієвих заходів щодо виправлення ситуації і попередив, що області, які матимуть найгірші показники, звітуватимуть на засіданні Кабінету Міністрів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області