Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мелітопольському товариству греків – 20 років

28 листопада 2011 - 16:08

Мелітопольському товариству греків – 20 років

З цієї нагоди представники грецького національно-культурного товариства влаштували фестиваль грецької культури, на якому підбивали підсумки роботи за 20 років, демонстрували творчі здобутки, ділилися планами на майбутнє.

У Мелітополь на свято грецької культури завітали представники споріднених національно-культурних товариств та колективів народної творчості з Донецька, Володарська, Сартани, Кївської області, а також  керівництво Всеукраїнської федерації греків з Маріуполя. Грецьку діаспору Запоріжжя на фестивалі представив творчий колектив «Асторія».

Від імені голови обласної державної адміністрації, ювілярів привітала начальник відділу у справах національностей та релігій Ірина Панькіна,котра вручила подяки за розвиток національної культури керівникам місцевого грецького товариства Валентину Макропуло та Тетяні Дюжиковій.

Товариство греків у Мелітополі було створено за сприяння ініціативної групи 24 листопада 1991 року. З моменту заснування і донині її активістами було створено недільну школу, де усі бажаючи можуть опанувати сучасну грецьку мову, вивчити культуру та традиції своєї історичної батьківщини. Крім того, організовано вокальний ансамбль «Золота амфора», проводилась активна благодійницька діяльність на підтримку представників національних меншин в місті тощо.

За даними відділу у справах національностей та релігій, наразі у Мелітополі проживають до 400 етнічних греків. Всього ж в області, мешкають близько 2 тисяч представників грецької національності.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів