Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Захист прав людини – спільна задача влади і громадськості

8 грудня 2011 - 16:37

Захист прав людини – спільна задача влади і громадськості

З нагоди Міжнародного дня  захисту прав людини в обласній державній адміністрації відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Загальна декларація прав людини: що зроблено в Україні і над чим варто замислитись». В обговоренні актуальної теми взяли участь науковці, представники громадськості, обласної державної адміністрації та обласної ради. Провів засідання заступник голови ОДА – керівник апарату Юрій Пелих.

-  Декларацію прав людини, яку  було прийнято 1950 року, називають «Хартією вольностей всього людства», - зазначив у вступному слові Юрій Пелих. -  Кожна країна пройшла свій шлях до цієї декларації, так само кожна з країн світу зробила свій внесок у розвиток правової культури. Дотримання прав та свобод громадян, перш за все, права  на працю, на освіту, на гідне життя  є ознакою демократичного суспільства і дороговказом  для подальшого розвитку нашої держави.

Загальна декларація базується на десяти християнських заповідях, а також основних положеннях законодавства про права людини провідних країн світу. Вона проголошує всіх людей вільними та рівними у своїх  правах. За словами учасників «круглого столу», наша держава за роки незалежності вперше отримала шанс провести реформи в правовій галузі та визначити пріоритетні напрямки державної політики, серед яких – захист інтересів усіх громадян держави незалежно від національної та соціальної приналежності. У той же час, і влада, і громада ще мають над чим працювати, адже на сьогодні не всі права громадян, які  закріплено в загальній декларації,  повною мірою реалізуються в Україні.

Ефективна взаємодія влади та громадських інститутів у сфері забезпечення прав та свобод людини – це необхідна умова для розвитку громадянського суспільства . Це положення учасники «круглого столу» запропонували внести до резолюції засідання.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»