Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Презентовано унікальну книгу-альбом „У пам’яті нащадків”

13 квітня 2005 - 12:43

Керівник проекту, керівник обласного відділення дослідно-виробничого агентства „Книга пам’яті України” Василь Сльота розповів про унікальність видання, здійсненого за фінансової та організаційної підтримки облдержадміністрації в плані заходів до 60-річчя Великої Перемоги. Присвячена чудово поліграфічно видана книга всім пам’ятникам загиблим героям Великої Вітчизняної війни на території Запорізької області. Кольорові фотознімки супроводжує текст відомих письменників і публіцистів воєнної пори, відомості про визволителів нашого краю. Видавнича група провела величезну роботу в містах і районах області під час збору матеріалів. Установлено, приміром, що лише на території нашої області під час війни загинуло понад 100 тисяч воїнів Радянської армії.

Про важливість цієї книги-альбому (на жаль, виданого невеликим тиражем – всього 1500 екземплярів) для збереження пам’яті про героїв війни, нашу історію, для патріотичного виховання підростаючого покоління висловили теплі слова директор видавництву „Дике поле” Олександр Лазутін, начальник управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Любов Діденко, скульптор-ветеран Борис Рапопорт, голова обласного відділення Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Михайло Сидоренко, Герой Радянського Союзу, колишній військовий льотчик Петро Рубанов та інші.

Як повідомили видавці, ці книги-альбоми будуть передані до бібліотек області, в адміністрації міст і районів, вручені ветеранам Великої Вітчизняної війни. Першими їх під оплески присутніх вручили Героям Радянського Союзу, колишнім військовим льотчикам Василю Антоновичу Бурмаці та Петру Якимовичу Рубанову.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни