Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Новини з Василівського району області

15 квітня 2005 - 15:28

1. Діалог влади з народом

 

“Неповага до людей- це такий же злочин, як і хабарництво” - ці слова Президента України В. Ющенка, висловлені у виступі перед керівним складом Державної митної служби України, покладені в основу роботи з громадянами головою Василівської районної державної адміністрації Василем Варецьким.

У районі розроблено план заходів, що передбачає низку практичних кроків влади назустріч людям. В усіх підрозділах райдержадміністрації, державних установах, органах місцевого самоврядування розпочалося проведення зборів зі службовцями щодо дотримання етики, недопущення тяганини, бюрократизму, неповаги при розгляді звернень громадян.

Активно обговорювалося питання роботи з громадянами на нараді працівників бібліотечних установ району. На зборах працівників управління праці и соціального захисту населення райдержадміністрації запропоновано щомісяця проводити “пряму лінію”. Працює вже в районі „телефон довіри”, за яким громадяни можуть повідомити про випадки хамства, неповаги, зверхності при розгляді звернень. Голова райдержадміністрації Василь Варецький веде прийом громадян з особистих питань не раз на місяць, як передбачає регламент роботи райдержадміністрації, а щопонеділка, не відмовляє людям і в інші дні. Не зважаючи на збільшення потоку звернень, термін їхнього розгляду значно скорочено.

У Балківській сільській раді проведено День відкритого листа за участю голови Василівської районної державної адміністрації В. Варецького, заступника голови, керівника апарату райдержадміністрації Л.Мінакової, голови районної ради В.Паньовіна, керівників окремих структурних підрозділів райдержадміністрації. На зустріч з керівниками району зібралися близько трьохсот балківчан. Порушувалися проблемні питання водо- і газозабезпечення, благоустрою села. Особливо хвилювали учасників зібрання земельні питання  та конфліктна ситуація, що склалася в СБК “Єдність”, де засновники не розрахувалися за оренду земельних паїв, не дають можливості працівникам припинити асоційоване членство.

 

2. Програма дій органів виконавчої влади

 

“Сто днів: “За кращий район Запорізької області”

 

Стратегічна мета місцевої виконавчої влади - досягнення нової якості життя мешканців району. Влада працюватиме на реальне покращання добробуту людей. Василівський район повинен стати кращим у Запорізькій області.

Розроблена на 100 днів Програма дій органів виконавчої влади передбачає дев’ять розділів: гуманітарна політика,  сімейні цінності, освіта, охорона здоров’я, духовність і інформаційна політика, бюджетна політика і соціальний захист населення, регіональна політика, зайнятість населення і інвестиції, розвиток аграрного сектору, житлово-комунальне господарство і енергетика, промисловість і розвиток малого підприємництва, боротьба з корупцією та організованою злочинністю.

 

3. Підприємництво

 

Для розвитку підприємництва в районі та з метою спрощення процедури оформлення реєстраційних документів, прискорення і упорядкування проходження реєстрації, створення зручностей, з ініціативи  голови районної державної адміністрації Василя Варецького у райдержадміністрації з 01 квітня працює “ЄДИНЕ ВІКНО”.

Якщо громадянин виявив бажання зайнятися підприємницькою діяльністю, щоп’ятниці з 9.00 години у райдержадміністрації за один день він зможе оформити всі  необхідні документи .

У роботі “ЄДИНОГО ВІКНА” беруть участь спеціалісти податкової інспекції, управління Пенсійного фонду України в районі, районного центру зайнятості та двох фондів з соціального страхування.

 

4. Зниження цін на хліб

 

Проведено дві наради – з товаровиробниками хліба і приватними підприємцями, що його реалізують споживачеві, де було узгоджено питання щодо зниження ціни на хліб на 10 коп. в середньому та підтримка василівських виробників хліба.

Голова районної державної адміністрації висловив подяку колективові ВАТ “Василівський хлібокомбінат” за те, що вони знайшли важелі для зниження ціни на хліб. Підприємство виробляє 14 видів хліба, 12 видів печива, 10 видів макаронних виробів. В середньому ціни на хліб знижені на 7%, макаронні вироби – 5 %, кондитерські – 10 %.

Дніпрорудненським ПП “Арнаут”, яке очолює Володимир Арнаут, знижені ціни на хліб на 14 %; ТОВ “Квадро”  (Віталій Камишний) - на 13 %, приватний підприємець Тетяна Щербина – на 13 %.

Прорахувавши, що добова потреба району в хлібобулочних виробах складає 10 тонн, слід зробити висновок, що районні товаровиробники здатні забезпечити населення хлібом.

Відбулася ділова конструктивна розмова не лише про цінову політику на хліб, але й про важливість підвищення його якості.

 

Прес-служба  облдержадміністрації

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників