Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Олена Зайковська провела пряму лінію з читачами і журналістами газети «МИГ»

6 травня 2005 - 13:18

Переважна більшість запитань від читачів стосувалась  теми соціального захисту  населення. Так  учасниця тилу з Токмака поцікавилась, чому  їй не вручили    продовольчий  набір до свята , як і учасникам війни. Олена Зайковська  нагадала, що  такій категорії громадян передбачена грошова допомога від  держави у розмірі 50 грн. Стосовно ж  продовольчих наборів, йдеться про благодійні акції різноманітних підприємств і приватних фірм, які роблять свої подарунки ветеранам через ветеранські  районні   ради. Заступник губернатора порадила  жінці  звернутись до своєї районної ради ветеранів і надалі вести  в ній активну громадську роботу. Разом з тим Олена Зайковська пообіцяла взяти це питання під свій контроль і знайти можливість певним чином допомогти жінці.

По матеріальну допомогу звернулась до заступника губернатора і молода мати 4 –річної дитини, яка проходить черговий  курс лікування у неврологічному відділенні  обласної дитячої лікарні. Жінка  попала у скруту через  необхідність забезпечити  гідне лікування дитині-інваліду. Розраховувати на допомогу батьків вона не може - обидва також інваліди. Їй було запропоновано звернутись із заявою по допомогу  до головного управління праці і соціального захисту населення  облдержадміністрації.  Олена Зайковська  також  інформувала її про можливість одержання одноразової грошової допомоги у сумі від 50 до 200грн. в рамках реалізації обласної програми « Швидка соціальна допомога».

Журналісти «МИГа» цікавилися ходом телемарафону «Пам’ять». Заступник губернатора  зазначила, що цьогорік зібрано близько 200 тисяч грн. тільки грошової допомоги. Разом з тим підприємства області надавали ветеранам і продукти харчування, і різноманітні напої, і побутову техніку тощо. Місцева влада визначила своїм пріоритетом надання адресної допомоги ветеранам. Спеціалісти управління праці і соцзахисту завчасно визначили потреби ветеранів і намагалися їх задовольнити у повному обсязі. Кому потрібно - встановили телефон, хто перебував на черзі за автомобілем – вручили «Таврії», а хтось мріяв про новий телевізор, або про слуховий апарат- всім вручили необхідні речі або  певні суми в їх грошовому вираженні. Проте турбота  про ветеранів не обмежиться лише святковими заходами, наголосила Олена Зайковська. Такі програми триватимуть. Вони розраховані на цілий рік.

Близько години спілкувалась Олена Зайковська із журналістами та з читачами  «МИГу».

- Дуже задоволена таким спілкуванням, - поділилась вона після прямої лінії. - тому  що  не тільки дала   вичерпні відповіді  і корисні  поради, але й для себе  визначила пріоритетні напрямки роботи в облдержадміністрації.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.