Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Головне, щоб «швидка допомога» завжди приїжджала вчасно, а в лікарів були необхідні препарати»

23 жовтня 2012 - 13:53

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко вручив ключі від сучасних автомобілів «швидкої допомоги» головним лікарям лікувальних закладів області. Автомобілі придбані за рахунок субвенції з Державного бюджету України.

Запорізька область отримала субвенцію в розмірі 28 млн. грн. на придбання санітарних автомобілів та медичного обладнання для їх оснащення. Це дало можливість придбати 29 автомобілів «швидкої допомоги», з них три – реанімобілі.

- Сьогодні день  не тільки вручення автомобілів, які допоможуть врятувати сотні життів запоріжців. Це день, коли я від імені всіх жителів області хочу подякувати медичним працівникам за їхню працю. Я хочу, щоб у цих автомобілях завжди був бензин,  безперебійно працювало обладнання, щоб у аптечках завжди були  необхідні ліки. І найголовніше, щоб «швидка допомога» завжди приїжджала вчасно, - зазначив Олександр Пеклушенко на церемонії вручення ключів.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Ігор Шишка, реанімобілі марки «Мерседес» - це автомобілі типу С, вартість кожного з них – близько 1,2 млн, а 26 автомобілів швидкої медичної допомоги «Рено-Майстер» -  санітарні автомобілі типу В вартістю  близько 800 тис.грн. кожний.

Усі автомобілі – європейського рівня, вони оснащені всім необхідним медичним обладнанням. Ключі від нового транспорту отримали керівники лікувальних закладів області, а ключі від реанімобілів передані обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги м.Запоріжжя.

Спілкуючись з журналістами, Олександр Пеклушенко зазначив, що в його роботі пріоритетні напрямки діяльності – це охорона здоров’я, освіта, культура та спорт.

- Ми наближали цей день, як могли. Конкуренція за автомобілі «швидкої допомоги» була дуже високою, і мені допоміг авторитет Запорізької області. Я дійсно щасливий, що сьогодні ці автомобілі роз’їжджаються по регіону. Коли ми чуємо сирену «швидкої», це є ознакою того, що є шанс врятувати людину, що вона отримає висококваліфіковану медичну допомогу, що її оперативно привезуть до лікарні. Це тільки перший крок у досягнення цілей, які я поставив перед собою. Переконаний, що влада перш за все повинна працювати в напрямку охорони здоров’я, освіти, культури та спорту. Саме це є моїм робочим майданчиком, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами