Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співпраця між обласною владою та громадськими організаціями афганців і чорнобильців закріплена в документі

26 грудня 2012 - 10:47

Співпраця між обласною владою та громадськими організаціями афганців і чорнобильців  закріплена в документі

Запорізька обласна державна адміністрація, обласна рада підписали меморандум про взаємодію і співробітництво з обласним об’єднанням Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та обласним осередком Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

Це логічне оформлення взаємин між гілками обласної влади і цими громадськими організаціями, які склалися на основі співпраці та діалогу у вирішенні проблемних питань. Головним комунікатором між сторонами буде обласна консультативна рада з питань сприяння діяльності громадських організацій ветеранів війни та учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Аналогічні органи доручено створити та забезпечити їх роботу в районах та містах області.

Значну увагу в документі приділено питанням соціального захисту афганців і чорнобильців. Зокрема, передбачено створити  обласну комісію з координації роботи щодо виконання державної програми  по забезпеченню житлом воїнів-інтернаціоналістів.

Влада бере на себе зобов’язання сприяти першочерговому відведенню та оформленню земельних ділянок учасникам бойових дій, членам родин загиблих військовослужбовців та громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, для ведення особистого підсобного господарства, садівництва і городництва, будівництва індивідуальних будинків, гаражів і дач; забезпеченню пільг на оплату житлово-комунальних послуг, передбачених законодавством; поліпшенню фінансування медичного обслуговування та санаторно-курортного оздоровлення, а також безкоштовного обстеження в обласному ендокринологічному  диспансері  цих категорій.

Враховано й питання гуманітарного характеру. Зокрема, заплановано провести обласний благодійний телевізійний марафон до 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану,  відновити щорічний фестиваль афганської патріотичної пісні  «Голос Афгану». Також зафіксована домовленість про розробку обласної програми збереження братських могил, меморіалів та інших пам’ятних місць, пов’язаних з Великою Вітчизняною війною та війною в Афганістані, встановлення меморіальних дошок та інші заходи на вшанування пам’яті загиблих.

 

Управління у справах преси та інформації 

 

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»