Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Обласна влада створила серйозну платформу для успішної роботи в 2013 році»

26 грудня 2012 - 11:07

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко та заступник голови ОДА Петро Гончарук взяли участь у останній цього року програмі «По суті» на телеканалі «Запоріжжя», яка була присвячена підбиттю підсумків поточного року та перспективам розвитку регіону в 2013 році.

- Цей рік був досить напруженим, адже Запорізька область –  непростий регіон. Нам вдалося розв’язати низку соціальних проблем, зібрати врожай, частково стабілізувати роботу промислових підприємств, активізувати будівництво мостових переходів через р. Дніпро. Крім того, однією з головних подій року, що минає, були вибори народних депутатів України, які пройшли чесно та прозоро. Через запорізьких парламентарів, які працюватимуть у своїх округах, ми зможемо вирішувати проблеми регіону на центральному рівні, адже у нас сформувалось потужне запорізьке лобі в парламенті. Підсумовуючи все це, можна сказати, що ми досить успішно завершуємо цей рік, і головне – створили серйозну платформу для роботи наступного року, - зазначив Віктор Ємельяненко.

За словами Петра Гончарука, для нього цей рік також був досить складним, але більшість проблем, які виникали на території області, вдавалося оперативно вирішити.

- Цей рік став вирішальним для багатьох підприємств регіону. Так, визначилась доля «Іскри», яка розрахувалася з боргами із зарплати та отримала замовлення на найближчі два роки. «Радіоприлад» отримав фінансову допомогу  від ДК «Укроборонпром» у обсязі 4,5 млн. грн. Нарешті вдалося зменшити заборгованість на держпідприємстві «Кремнійполімер», і на його базі буде створено виробництво гіпохлориду натрію, є позитивні зрушення на «ЗТМК». На превеликий жаль, залишається відкритим питання щодо подальшої роботи Запорізького феросплавного заводу, хоча влада активно працювала в плані лобіювання його інтересів на державному рівні, - повідомив Петро Гончарук.

Про успіхи на МК «Запоріжсталь» розповів призначений цього року генеральний директор підприємства Ростислав Шурма. За його словами, коли він був призначений на посаду гендиректора, «Запоріжсталь» знаходилась у кризовому стані і працювала зі збитками. Тим не менше, за невеликий проміжок часу підприємство знову почало отримувати прибути. Крім того, реалізовано низку локальних проектів з ремонту та модернізації обладнання, а також, що особливо важливо для жителів міста, – розпочато низку серйозних екологічних проектів.

Головний редактор газети «Прав.Да» Валерій Зотов зазначив, що однією з головних подій цього року були вибори народних депутатів України, у тому числі в розрізі роботи ЗМІ. За його словами, цього року не відчувалося жодного тиску на журналістів, публікувалися будь-які матеріали за чи проти кандидатів у народні депутати, тобто, було повністю відсутнє таке явище, як цензура з боку влади.

Щодо планів на новий рік Віктор Ємельяненко  поінформував учасників програми та телеглядачів про обласний бюджет на 2013 рік, який  затверджено в понеділок, 24 грудня, на сесії облради.

- Обсяг доходів загального та спеціального фондів обласного бюджету прогнозується на рівні 3,7 млрд. грн., що на 7,4% більше, ніж у 2012 році. Головне те, що в нас вистачає коштів на всі захищені статті бюджету. Так, фонд заробітної плати з нарахуваннями по установах бюджетної сфери в порівнянні з 2012 роком збільшено на 12,4%, видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – на 12,1%, харчування пільгових категорій – на 16,7%, трансферти населенню – на 34,4%. Цей рік має стати роком реконструкції і покращення роботи з дорожніми фондами, адже на утримання та ремонт доріг передбачено 82,5 млн. грн., - повідомив Віктор Ємельяненко.

Петро Гончарук додав, що наступного року буде посилена співпраця з бізнесом, на його підтримку в обласному бюджеті закладено 700 тис. грн. Крім того, буде підготовлено відеоролик для  трансляції на місцевих телеканалах, присвячений роботі контролюючих органів, а саме – як підприємці мають реагувати на перевірки, на підставі чого вони можуть проводитись, які документи повинні мати при собі працівники правоохоронних та контролюючих органів для здійснення перевірок. Тобто, одним з головним пріоритетів у роботі влади буде захист бізнесу.

Також під час програми «По суті», яка йшла в прямому ефірі, тривало опитування телеглядачів щодо пріоритетних для них питань наступного року. Понад 50% голосів було віддано за варіант «власний добробут та здоров’я», майже порівну – за варіанти «політика та економіка» та «культура і духовність». Віктор Ємельяненко зазначив, що при можливості проголосував би за всі три варіанти одразу, адже всі вони пов’язані між собою та взаємозалежні.

Повтор програми «По суті» можна подивитися в неділю, 30 грудня, о 10.00 на телеканалі «Запоріжжя».

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»