Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На старті – призовна кампанія «Весна - 2013»

7 березня 2013 - 09:27

На старті – призовна кампанія «Весна - 2013»

У військкоматах області розпочалася підготовка до призовної кампанії «Весна - 2013», яка триватиме з 1 квітня до 30 травня. Лави Збройних Сил України поповнять 700 запорізьких призовників.

Про це повідомив заступник обласного військового комісара Михайло Логвінов.

- До Збройних Сил України буде відправлено 340 осіб, до внутрішніх військ МВС – 314 юнаків, до Державної спеціальної служби транспорту – 46. Упродовж лютого-березня здійснюються підготовчі заходи, пов’язані з попереднім медичним оглядом, обстеженням, лікуванням, навчанням призовників, які проводяться в районних та міських військкомісаріатах області, - повідомив Михайло Логвінов.

Формування команд молодого поповнення на обласному збірному пункті, їхнє відправлення до військових частин ЗСУ та інших військових формувань розпочнеться 8 квітня та триватиме до 24 травня. Перша відправка призовників з обласного збірного пункту відбудеться 9 квітня, остання – 23 травня.

Особливості призовної кампанії «Весна - 2013» - підвищення якісних показників стосовно рівня освіти, стану здоров’я та морально-ділових якостей призовників.

Цього разу на обласному збірному пункті будуть проводитися заходи, пов’язані з відбором серед призовників кандидатів на військову службу за контрактом за їх бажанням. Планується до кінця поточного року завершити перехід на комплектування військовослужбовцями за контрактом військових частин Повітряних Сил ЗСУ, Військово-Морських ЗСУ, високомобільних десантних військ ЗСУ, спеціального призначення та інших, яким удвічі підвищено грошове забезпечення.

 

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області