Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

70-річчя визволення Запоріжжя відзначатиметься на міжнародному рівні

18 червня 2013 - 16:02

Заступник  голови облдержадміністрації Андрій Гамов провів нараду з приводу підготовки до відзначення 70-річчя визволення Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників за участю представників адміністрації Томської області Російської Федерації.

Ювілейну дату планується відсвяткувати на міжнародному рівні, за участю визволителів – ветеранів 79-ї гвардійської стрілецької дивізії, основу якої складали жителі Томської області. Як повідомив під час наради начальник департаменту експертно-аналітичної роботи адміністрації Томської області Віталій Оглезнєв, на даний час залишилися в живих 12 ветеранів-томичів, які брали безпосередню участь у боях за визволення Запоріжжя в жовтні 1943 року.

- Для нас дуже важливо підтримувати дружні зв’язки з братнім російським народом. 70-річчя визволення Запоріжжя – прекрасна нагода вшанувати подвиг і висловити вдячність вашим землякам, ветеранам-томичам, які боролися за звільнення нашого міста, - звернувся до томських гостей Андрій Гамов.

Запорізькі і томські посадовці обговорили план відзначення ювілейної річниці визволення Запоріжжя і за підсумками наради підписали протокол про наміри. Ним, зокрема, передбачено участь у святкуванні делегації Томської області. А ті ветерани, які за станом здоров’я не зможуть подолати таку велику відстань, матимуть можливість поспілкуватися у віртуальному форматі.  Для цього заплановано провести телеміст Запоріжжя – Томськ за участю томських і запорізьких ветеранів – колишніх бійців 79-ї гвардійської стрілецької дивізії.

Загалом святкування 70-ї річниці визволення обласного центру передбачає численні і масштабні заходи. Одним з найяскравіших буде військово-історична реконструкція подій жовтня 1943 року – боїв за визволення Запоріжжя. Очікується, що в цьому видовищі візьмуть участь 500-600 реконструкторів з України, Росії, у тому числі з Томська, Білорусі, Фінляндії, Румунії.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум

Як уникнути електричного перевантаження у квартирі?

За матеріалами СБУ засуджено 4 «високопосадовців»-колаборантів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 378 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни