Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьких школярів навчили діяти в умовах надзвичайних ситуацій

19 вересня 2013 - 12:00

В області триває «Тиждень знань з безпеки життєдіяльності», головна мета якого - проведення профілактичної роботи з підростаючим поколінням та виховання у них навичок безпечної життєдіяльності.

Про це повідомили в Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Запорізькій області.

Наприклад, учора, 18 вересня, в гімназії №2 ім. Л.Українки м. Запоріжжя відбувся урок безпеки в рамках «Тижня знань». До дітей завітали спеціалісти Головного управління ДСНС у Запорізькій області та фахівці-вибухотеніки.

- Рятувальники продемонстрували можливості пожежного автомобіля та спеціального аварійно-рятувального спорядження, яке використовується для ліквідації наслідків надзвичайних подій та порятунку людей. Крім того, спеціалісти служби цивільного захисту провели бойове розгортання та подали воду для гасіння умовної пожежі. Підлітки на власні очі побачили, як діють вогнеборці під час виконання своїх професійних обов’язків, - повідомила начальник відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України в Запорізькій області Юлія Баришева.

Також рятувальники ознайомили дітей з профілактичними діями під час виникнення надзвичайних подій та нагадали основні правила безпечної поведінки під час прогулянок на природі, біля води, користування газовими та електроприладами, а також у разі виявлення підозрілих предметів.

Більш детально на питанні дитячого травматизму під час виявлення підозрілих предметів зупинились вибухотехніки науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Вони розповіли школярам про види вибухонебезпечних предметів, яким чином вони діють та які наслідки можуть бути при недотриманні правил безпеки при виявленні боєприпасів чи підозрілих предметів. Підлітки мали змогу потримати в руках та розгледіти ближче учбові гранати, міни та артилерійські снаряди. Крім того, діти ознайомились з технікою, яку використовують спеціалісти у своїй роботі.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців