Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пишаюся минулим, сьогоденням і майбутнім Запорізького краю - Олександр Пеклушенко

13 жовтня 2013 - 15:25

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко у суботу прийняв участь у IV Всеукраїнському козацькому фестивалі «Покрова на Хортиці». Керівник регіону побував на святковому концерті і відвідав Свято-Покровський храм історико-культурного комплексу «Запорізька Січ». Крім того, Олександр Пеклушенко ознайомився з роботами народних майстрів. Разом з ковалем Олександром Ракшевским, членом спілки майстрів ковальської майстерності України, зробив підкову на щастя. Також, голова облдержадміністрації домовився, що витвір майстра з Токмаку під назвою «Древо серця» прикрасить Запоріжжя. Ця кована фігура зі сталі, заввишки більше двох метрів у формі серця, на думку керівника регіону буде символізувати кохання запорізьких молодят.

- Ми домовилися з ковалем, що він передасть в дар Запоріжжю своє дивовижне творіння, а я йому в цьому допоможу. Цю вишукану річ, яка стане окрасою міста, ми презентуємо найближчим часом. Оберемо для «Древа серця» відповідне місце і воно буде символізувати народження нової сім'ї в Запорізькому краї, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також керівник регіону відвідав хореографічну історичну реконструкцію прийняття козацької присяги засновником американського військово-морського флоту Джоном Полом Джонсоном, організованої спільно з Посольством США в Україні. Постановка у Совутиній балці стала одним з центральних заходів фестивалю «Покрова на Хортиці». За словами хореографа шоу Сергія Швидкого, головним завданням було передати мовою танцю та силою слова події двохсотрічної давнині.

- У нашій постановці задіяні більше ста людей. Майже всі вони непрофесійні актори, козаки Всеукраїнської федерації «Спас». Ми намагалися передати дух козацтва. Наші пращурі були сильні та мужні, могли і воювати, і веселитися. Для нас вистава в цьому форматі стала творчим викликом. Впевнений, що театральний експеримент нам вдався, - заявив постановник танців.

Подивитися на незвичайну реконструкцію прийшли сотні городян і гостей Запоріжжя. Театралізоване дійство на всіх справило незабутнє враження. Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко заявив, що вміння запорожців організовувати та проводити такі свята викликає у нього почуття гордості за свій рідний край.

- Мене переповнюють почуття гордості за Україну, за нашу Запорізьку землю, за Хортицю. Хочу подякувати всім учасникам цього великого свята. Як на мене учасниками є не тільки артисти, а й всі ті, хто в цей день прийшов на острів Хортиця. Найбільше захоплений нашими дітьми, я бачив їх сяючі очі, коли вони були одягнені в національні костюми, я бачив їх вдумливий погляд, коли вони заходили до церкви і хрестилися. Я пишаюся своїм Запорізьким краєм, я пишаюся минулим, сьогоденням і майбутнім Запоріжжя! - поділився враженнями керівник регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни