Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для замовників будівництва розроблять пам’ятки з повною процедурою оформлення введеного в експлуатацію житла

23 жовтня 2013 - 16:28

Для замовників будівництва розроблять пам’ятки з повною процедурою оформлення введеного в експлуатацію житла

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань активізації нарощування обсягів введеного в експлуатацію житла.

Протягом І півріччя 2013 року в області введено в експлуатацію 52,5 тис. кв. м. житла, що становить 55,7% до відповідного періоду 2012 року. Коментуючи ці цифри, Петро Гончарук відзначив, що дані, які надають Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю в Запорізькій області та Головне управління статистики різняться між собою.

Це пов’язано з тим, що чинним законодавством передбачена вимога до замовників будівництва протягом семи днів з моменту введення в експлуатацію об’єкта  надати копію декларації місцевому органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування. Лише на підставі цих даних заповнюється звітно-статистична документація для подання її до органів державної статистики. Проте, не всі замовники будівництва виконують цю норму закону, що є причиною невідповідності звітних даних.

- Ми бачимо, що місто розширюється, будинки – будуються, однак це ніяк не відображається у статистичних даних. Тож маємо напрацювати ефективний механізм, який дозволить відобразити реальну картину введеного в експлуатацію житла, - підкреслив Петро Гончарук.

 У ході обговорення представникам органів місцевого самоврядування рекомендовано ретельно відстежувати надання інформації від забудовників щодо введених у експлуатацію об’єктів. У разі виявлення  фактів ненадання негайно звертатися до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Запорізькій області для прийняття відповідних заходів.

Крім того, Інспекції рекомендовано розробити пам’ятку-повідомлення про необхідність подання замовником будівництва даних про введення в експлуатацію житла. Така пам’ятка має бути надана кожному замовнику будівництва. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області