Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область готується до посилення зимової негоди

27 січня 2014 - 17:06

Прогноз погоди на найближчі дні невтішний. Як розповіли запорізькі синоптики на нараді з питань життєдіяльності регіону, очікується різке погіршення погодних умов - буде багато снігу і посилення вітру. Тому всі профільні служби переведені в особливий режим роботи. Підвищена увага приділяється стану доріг на територіях. За словами заступника начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Геннадія Тимченка, є все необхідне для ліквідації наслідків негоди.

- Ми поповнили запаси паливно-мастильних матеріалів. Є достатня кількість бензину і солярки. Крім того, повністю забезпечені посипним матеріалом. Вся техніка в робочому стані. Всього готові до забезпечення безперебійного проїзду по території області 207 одиниць техніки, - доповів Геннадій Тимченко.

Про свою готовність розповіли і співробітники обласного управління ДАІ. Кількість патрулів збільшено, основні магістралі під постійним контролем дорожньої міліції. Служба екстреної медичної допомоги також працює стабільно. Таких випадків, коли бригада не доїхала б до пацієнта не зафіксовано. У сільській місцевості використовуються повнопривідні машини швидкої допомоги підвищеної прохідності. Всі лікувальні заклади регіону працюють з дотриманням температурних нормативів. Перебоїв з постачанням енергоносіїв не має. За словами голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка, за усіма напрямками ситуація має бути під постійним контролем.

- Вимагаю максимально моніторити ситуацію, особливо в сільській місцевості. Не ризикувати заради показників. Відстежуйте температурний режим. Ризиків для дітей не повинно існувати. Якщо потрібно - оголошуйте карантин. Ставлю мобілізаційне положення для керівників всіх підрозділів. Ніяких відпусток, вихідних - працювати цілодобово. Пенсії, постачання населення продуктами, виплата зарплат, постачання тепла – все це головні пріоритети нашої роботи, - заявив керівник регіону.

Управління у справах преси та інформації

(., 0Kb)

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області