Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада продовжує виконання програм соціального захисту «афганців» та «чорнобильців»

28 січня 2014 - 13:01

Указом Президента України Віктора Януковича 2014 рік оголошений Роком учасників бойових дій на території інших держав. 14 лютого в Запоріжжі відбудуться урочисті заходи, присвячені 25-й річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, пройде благодійна акція по збору коштів для допомоги воїнам-афганцям та вдовам загиблих. Напередодні заходу з воїнами-інтернаціоналістами зустрівся голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. У зустрічі також взяли участь і ліквідатори аварії на ЧАЕС. Учасники зустрічі не змогли обійти увагою останні події, що відбуваються в Україні. На їх думку, всі дії по захопленню адміністративних будівель спрямовані лише на дестабілізацію ситуації в країні.

- Це справжній підрив державності. Те, що сьогодні роблять екстремісти, може призвести тільки до розколу країни та суспільства. Не можна допускати подібних проявів радикалізму. Ми вважаємо, що в будь-якій ситуації можна знайти компроміс, можна домовитися і не допустити жертв і руйнувань, - заявив голова обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль Україна»Олександр Бутенко.

Голова облдержадміністрації запевнив учасників зустрічі, що влада робить все можливе, аби уникнути непоправних наслідків політичної кризи в країні та стабілізувати ситуацію в регіоні.

- Замість того, щоб боротися зі снігом, замість того, щоб боротися з купою проблем, ми змушені відволікати масу зусиль на ці явища. Але іншого нічого не дано. Звичайно ж, нас намагаються розколоти. Хочуть показати, що є дві України. Завдання -підпалити країну. Ми цього не допустимо. Ми зробимо все, щоб стабілізувати ситуацію, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Крім обговорення ситуації в країні на зустрічі говорили про виконання цільових програм соціальної допомоги воїнам-інтернаціоналістам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Як запевнив керівник регіону, робиться все для того, аби вони не відчували дефіциту уваги та турботи з боку місцевої влади. Наприклад, у минулому році в рамках цільової державної програми воїнам-афганцям придбано п’ять квартир, 440 з них отримали безкоштовні ліки, 90 - пройшли санаторно-курортне лікування. 147 сімей отримали 50% знижки на оплату житлово-комунальних послуг. Також у минулому році «чорнобильцям» за рахунок цільової державної програми придбано дві квартири, виділено 544 санаторно-курортні путівки, в тому числі - 88 дитячих. Крім того, облдержадміністрацією спільно з обласним відділенням Всеукраїнської громадської організацією «Союз Чорнобиль Україна» проводиться підготовча робота зі встановлення пам'ятника учасникам ліквідації катастрофи на Чорнобильській АЕС в Запоріжжі на площі Маяковського.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області