Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стратегічне завдання для аграріїв – зібрати врожай протягом двох тижнів

3 липня 2014 - 10:28

Заступник голови-керівник апарату обласної державної адміністрації Олег Ніколенко провів селекторну нараду з керівниками територій області з нагальних питань, які виникають у ході збирання ранніх зернових культур нового врожаю.

- По всій території області вже розпочато жнива. Запорізькі аграрії забезпечені всім необхідним для проведення збиральної кампанії. Серед стратегічних завдань – дотриматись науково рекомендованих термінів збирання врожаю – протягом двох тижнів, після чого почнуться втрати, - наголосив Олег Ніколенко.

Керівники районів прозвітували про розміри площ, які залишаються до збирання, рівень урожайності, стан техніки, а також стан забезпечення паливно-мастильними матеріалами.

Наразі урожайність зернових у різних районах суттєво коливається. Приміром, у Михайлівському районі врожайність становить 31,6 ц/га, у Гуляйпільському – 30,1 ц/га, у Пологівському – 30,2 ц./га. У той же час представники Приазовського району повідомили, що збирають лише по 22 ц/га, Мелітопольського – 23,3 ц/га, Якимівського – 24,3 ц./га. Однак упродовж збиральної кампанії ці показники будуть коригуватись. Наразі в районах ранні зернові та зернобобові культури зібрані на площі від 5% до 25% у залежності від того, коли були розпочаті жнива.

У ході селекторної наради Олег Ніколенко повідомив, що з метою зацікавленості працівників агропромислового комплексу в завершенні жнив ранніх зернових у оптимальні строки, з 1 липня в області стартувала перша п'ятиденка  змагань колективів збиральних ланок на приз імені заслуженого механізатора Івана Мартиненка.

Серед першочергових завдань, які отримали керівники територій, – провести розрахунок (баланс) прогнозованого виробництва і використання зерна врожаю 2014 року, а також проаналізувати можливості кожного господарства щодо залучення додаткової кількості зернозбиральної техніки.

Крім того, чільна увага має бути приділена проведенню роз’яснювальної роботи з аграріями щодо дотримання правил пожежної безпеки, особливо заборони спалювання стерні, охорони праці, безпеки дорожнього руху під час збирання врожаю і перевезення зерна.

Олег Ніколенко також доручив на місцях провести наради з керівниками контролюючих органів.

- У хліборобів зараз вистачає проблем. Необхідно не тільки зібрати врожай у стислі терміни, але й довезти його до елеваторів, очистити. Тому керівникам господарств  ніколи сидіти в цей період на перевірках в офісах, - наголосив посадовець.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області