Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі медики надають допомогу переселенцям зі Сходу та Півдня України

8 липня 2014 - 14:34

Запорізькі медики надають допомогу переселенцям зі Сходу та Півдня України

До Запорізької області продовжують прибувати переселенці. На сьогодні в регіоні знайшли прихисток 3293 тимчосово переміщених осіб, з них 2857 – жителі Донецької та Луганської областей, 436 –  Автономної Республіки Крим. У тому числі за останню добу до області прибули 83 переселенці із зони проведення АТО.

Як повідомили в Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації, з метою забезпечення якісною та своєчасною медичною допомогою постраждалих та осіб, які покинули свої домівки в зонах військових дій, медичні заклади області працюють в особливому режимі.

- Всі лікарні наразі працюють у режимі готовності до масових звернень громадян. Відпрацьована схема роботи зі службами швидкої допомоги, лікувально-профілактичними закладами проводяться комплексні медичні огляди, налагоджено цілодобове чергування. В разі звернення нікому не відмовляємо, організовуємо для переселенців як проведення консультацій, так і надання кокретної медичної допомоги, - зазначила директор Департаменту Наталія Мотовиця.

Станом на ранок 8 липня за наданням медичної допомоги звернулися 13 осіб (четверо дорослих та дев’ятеро дітей), які прибули з Автономної Республіки Крим. З них  дев’ять пройшли медичний огляд у лікувально-профілактичних закладах, двоє отримали амбулаторну допомогу, ще двоє - стаціонарну, шестеро дітей та одну жінку по вагітності взято на облік.  

Загалом за останні три тижні медичну допомогу отримали 598 переселенців (з них 324 – діти),  89 дорослих та 90 дітей госпіталізовано; понад 50 громадян взято на облік, народилося троє дітей. Проведено 110 медичних оглядів та флюорографічних обстежень.

У Департаменті охорони здоров’я наголошують, що всі переселенці можуть отримати кваліфіковану медичну допомогу абсолютно безкоштовно. За довідками звертатись за телефоном: (061) 239-02-88.

Нагадаємо, обласний штаб з прийому вимушених переселенців функціонує при Головному управлінні Державної служби надзвичайних ситуацій України в Запорізькій області, який розташований на вул.Грязнова, 65 (перший поверх). Громадяни можуть звернутися до штабу за телефоном 787-94-31, або зателефонувавши на безкоштовні номери 101 та 112, з яких їх переключать на обласний штаб.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни