Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Якщо не буде розрахунків за газ, є загроза залишитися без лімітів»

24 вересня 2014 - 14:43

Петро Гончарук: «Якщо не буде розрахунків за газ, є загроза залишитися без лімітів»

До 1 жовтня в області має бути завершена підготовка до опалювального сезону. Про стан на нині повідомив під час брифінгу заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

Посадовець зазначив, що наразі підготовка йде за графіком. Майже на 100% готові школи, дитсадки, лікарні.   Певні проблеми є із забезпеченням вугіллям. Хоча всі навчальні заклади провели тендери на його закупівлю, але не всі встигли його отримати через бойові дії на Донбасі. Тепер цим питанням опікується уряд, намагаючись відкрити коридор для доставки вугілля. Обласна ж влада планує створити накопичувальні майданчики «чорного золота» в тих районах, де немає газу.

Особливе занепокоєння викликає стан розрахунків за газ. Так, загальна заборгованість перед теплопостачальними підприємствами  складає 310,7 млн. грн., з яких левова доля – 231 млн. грн. - припадає на населення.

- Рух у бік зменшення заборгованості майже не спостерігається. Це при тому, що з підвищенням тарифів на газ прийнято закон про виплату компенсацій певним категоріям населення. Але ним мало користуються, очевидно, очікуючи, коли розпочнеться опалювальний сезон. Таким чином, накопичуючи борги, ми створюємо загрозу залишитися навіть без тих мізерних лімітів газу, які нам виділяють, - наголосив Петро Гончарук.

Заступник голови ОДА також нагадав, що першочерговим завданням у ході підготовки до опалювального сезону є впровадження заходів, спрямованих на зменшення споживання природного газу на 30%. Облдержадміністрацією щотижня проводиться моніторинг виконання плану цих заходів. Наразі технічні заходи виконані на 73,1%, з переведення на альтернативні види палива – на 46,6%.

- У кожного споживача газу  треба встановити жорсткий контроль за дотриманням норми економії. Особливо це стосується  бюджетних організацій, підприємств. Це буде важко, але іншого виходу немає, - підкреслив Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах прси та іфнормації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу