Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дорожнє освітлення за новітніми технологіями тепер охоронятиме спеціальна сигналізація

4 січня 2016 - 14:22

Дорожнє освітлення за новітніми технологіями тепер охоронятиме спеціальна сигналізація

Служба автомобільних доріг у Запорізькій області продовжує впровадження систем освітлення наземних пішохідних переходів у нічні години із застосуванням альтернативних джерел енергії на ділянках, розташованих у місцях концентрації ДТП.

Так, у межах м. Василівка підрядною організацією ВБК «РИТМ» установлено  дві опори автономного освітлення з сонячними батареями та світодіодними лампами на пішохідних  переходах, де найчастіше трапляються аварії.

Слід зауважити, що експеримент зі встановлення сучасних ліхтарів на пішохідному переході, розташованому на аварійно небезпечній ділянці автодороги Н-15 Запоріжжя - Донецьк, км 12+700, уже виправдав себе. Але  обладнання протрималось недовго. Тому для збереження цілісності цих засобів новітнього освітлення Службою автомобільних доріг вжито відповідні заходи.

Для недопущення  вандалізму з боку недобропорядних громадян влаштовано охоронну сигналізацію, завдяки якій  при будь-якому втручанні в систему освітлення  буде надіслано повідомлення до пункту диспетчерської Служби автодоріг та терміново повідомлено у правоохоронні органи.

Нагадаємо, ліхтарі нового покоління працюють на сонячних батареях, тобто автономно, без підключення до електромережі та дають змогу  забезпечувати необхідну освітленість наземного пішохідного переходу в нічний час. Вони дозволяють на 100 % протягом року забезпечувати якісне освітлення аварійно небезпечної ділянки та надійно працювати за будь-яких погодних умов. До того ж, ці системи значно дешевші в експлуатації. 



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області