Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Великі можливості малих кредитів

21 березня 2007 - 17:23

Під егідою головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації у Запоріжжі пройшов міжрегіональний семінар-нарада “Сучасний стан і перспективи кредитування фермерів та приватних підприємців як аспект регіонального розвитку малого та середнього бізнесу”.

У семінарі взяли участь керівники Всеукраїнської асоціації кредитних спілок, представники обласних асоціацій Південно-Східного регіону, потенційні зарубіжні партнери – “Канадська програма зміцнення кредитних спілок в Україні”, американська програма USAID “Волонтери в агробізнесі” та інші.

Головною темою обговорення було розширення асоціації кредитних спілок з метою надання кредитів населенню у сільській місцевості. Мова йде про малі суми, необхідні на власні побутові потреби – скажімо, підвести газ, купити корову чи придбати насіння. Фахівці зазначають, що такі кредити все більше користуються попитом і стають ефективним інструментом фінансової підтримки. У цьому плані Запорізька область накопичила певний позитивний досвід. Зокрема, як повідомив начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Журавльов, у нашій області діють 6 кредитних спілок, які за 2006 рік надали населенню понад 8 млн. грн. кредитних коштів.

Учасники семінару поділилися досвідом роботи у своїх регіонах, який є досить різноманітним. Наприклад, цікавість викликала практика Херсонської області, де спілки кредитують зелений туризм. Зарубіжні ж гості мали головним чином ознайомчу мету. Серед них є програми, фонди, що готові вкладати серйозні кошти, але вони повинні переконатися, що у нас реально працює кредитний ринок.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн