Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про виплату у 2007 році громадянам України компенсації втрат від знецінення грошових заощаджень

22 березня 2007 - 14:47

Законом України “Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України” встановлено зобов'язання держави перед громадянами України, які внаслідок знецінення втратили грошові заощадження, вкладені у період до 2 січня 1992 року в установи Ощадбанку СРСР, та державного страхування СРСР, що діяли на території України, а також у державні цінні папери: облігації Державної цільової безпроцентної позики 1990 року, облігації Державної внутрішньої виграшної позики 1982 року, державні казначейські зобов’язання СРСР, сертифікати Ощадного банку СРСР. Компенсації підлягають також грошові заощадження громадян України, вкладені в установи Ощадного банку України та колишнього Укрдержстраху протягом 1992-1994 років і які знаходились на рахунках Ощадного банку України не менше одного повного календарного року у період 1992-1995 років.

Порядок перерахування коштів з Державного бюджету України установам Ощадного банку України, установам колишнього Укрдержстраху та обсяги цих виплат встановлюються щорічно постановами Кабінету Міністрів України у межах коштів, передбачених на ці цілі Державним бюджетом України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.2007 № 336 “Про виплату у 2007 році громадянам України компенсації втрат від знецінення грошових заощаджень і страхових внесків, вкладених до 2 січня 1992 р. в установи Ощадного банку СРСР та державного страхування СРСР, що діяли на території України, та викуп облігацій Державної цільової безпроцентної позики 1990 року і державних казначейських зобов’язань СРСР, придбаних на території Української РСР” передбачено проведення у 2007 році виплат громадянам України компенсації втрат від знецінення грошових заощаджень і страхових внесків, а також викуп облігацій та державних казначейських зобов’язань у загальному розмірі 650 млн.грн. та розміри виплат по групах громадян України (вкладники, спадкоємці вкладників, спадкоємці застрахованих осіб чи страхувальників, інші особи, визначені статтею 8 Закону) та на викуп облігацій Державної цільової безпроцентної позики 1990 року та державних казначейських зобов’язань СРСР.

Вищезазначені виплати та викуп будуть проводитися територіальними управліннями ВАТ «Державний ощадний банк України» (правонаступник Ощадного банку СРСР) та територіальними дирекціями Національної акціонерної страхової компанії “Оранта”, страховими компаніями «Оранта – Дніпро», «Оранта – Січ», «Орадон», «Оранта – Лугань» і «Астарта» (правонаступники державного страхування СРСР) до 25 грудня 2007 року.

У 2005-2006 роках виплати громадянам України компенсації втрат від знецінення грошових заощаджень і страхових внесків, а також викуп облігацій та державних казначейських зобов’язань були визначені у розмірі 500 та 600 млн.грн. відповідно.

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер