Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Веселівська селищна територіальна громадавизначається із Стратегією свого розвитку

22 березня 2016 - 16:09

Запорізький Офіс реформ сприявВеселівській селищній територіальній громадіВеселівського району налагодити комунікацію із Фундацією Менеджерських ініціатив, яка в рамках реалізації проекту “Українська адміністрація майбутнього” допомагає новоствореній громаді визначити Стратегію її розвитку.

Напередодні Веселівщину відвідали польські спеціалісти з міста Люблін, аби оцінити соціальний капітал громади і разом із фахівцями громади розробити пріоритетні напрями розвитку території.

Зустрівши гостей хлібом-сіллю, голова Веселівської селищної ради Петро Кіяшко та депутати Веселівської селищної ради ознайомили любленців із інфраструктурою громади. Зокрема, запропонували відвідати Веселівську загальньоосвітнюшколу №1, продемонструвавши ландшафтний дизайн території і класи початкової ланки.Потім польські колеги відвідали дитячий садок «Оленка», Веселівську районну різнопрофільну гімназію (до речі, гості були дуже здивовані високим рівнем обладнання для розвитку дітей).Ще одним пунктом екскурсії по Веселому стали деякі ОСББ.

Під час офіційної частини робочої зустрічі відбулась конструктивна зустріч керівництва громади з членами Фундації Менеджерських ініціатив, які  представили проект «Українська адміністрація майбутнього» та методологію роботи над Стратегією розвитку. Польські фахівці діагностували громаду по основних показниках, визначили її потенціал та зробили SWOT- аналіз.

Крім того, польські спеціалісти зустрілися з депутамиВеселівської селищної ради, членами виконавчого комітету, представниками громадськості, підприємцями та іншими зацікавленими особами. У цьому блоці вони теж представляли проект, визначений потенціал громади та провели для усіх учасників зустрічі майстер-клас з визначення пріоритетних проблем та стратегічних цілей громади за методикою РАДАР. 

Як зауважила консультант з правових питань, координатор Офісу реформ у Запорізькій області Маргарита Трипольська, така допомога польських колег дасть можливість Веселівській селищній територіальній громаді рухатися визначеним напрямом і добиватися значних економічних успіхів.

- Завдяки участі в проекті  “Українська адміністрація майбутнього”Веселівська селищна територіальна громада стане першою, але, впевнена, не останньою громадою, яка отримає чітку дорожню карту свого розвитку. Цей досвід, яким з нами діляться польські фахівці, - є неоціненним для всіх громад, що створені і ще будуть створені на території Запорізької області, - зазначила консультант з правових питань, координатор Офісу реформ у Запорізькій області Маргарита Трипольська. 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю