Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міжнародний проект «Школа енергії» відвідав запорізький інтернат «Джерело»

26 квітня 2016 - 13:41

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль разом з делегацією німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) та представниками Асоціації «Енергоефективні міста України» побував у Запорізькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті «Джерело». Саме цей заклад став переможцем конкурсу «Школа енергії», а також КЗ «Бердянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР.

Високим гостям провели екскурсію закладом під назвою «Через школу - до нової культури енергоспоживання». Насамперед вони ознайомилися з реконструкцією приміщень, яку було здійснено за сучасними вимогами енергозбереження та енергоефективності. Присутнім також були представлені виставка робіт гуртківців, практичні напрацювання закладів у рамках проекту, а також презентація майстер-класу «Методи арт-терапії».

 Як зазначили учасники проекту «Школа енергії», основним завданням їх закладів було  навчити дітей та дорослих відповідально ставитися до енергоресурсів та не марнувати енергію там, де можна її заощадити. Проект реалізовуватиметься впродовж 2016 року - з січня по жовтень. Його метою є покращення енергоефективності та енергозбереження шляхом підготовки та проведення учнівських енергетичних аудитів та інших енергетичних навчальних заходів у  школах.

Костянтин Бриль підкреслив, що завдяки таким проектам наші діти не просто чують про переваги енергоефективності, а й відчувають їх щодня.

- Сьогодні ми бачимо один з реальних прикладів нашої співпраці з іноземними партнерами. Завдяки участі у конкурсі, проведеному GIZ, дві школи нашого регіону отримали кошти на реконструкцію та енергомодернізацію приміщень. Загалом на це було виділено близько 2 мільйонів гривень і ці гроші були ефективно використані на утеплення, сучасні вікна, освітлення та чимало іншого. Проте найголовніше, щоб тут було затишно малюкам, які тут живуть і навчаються, аби вони не відчували різниці між домівкою і школою, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області