Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В освітньому середовищі області успішно формується безконфліктний простір

25 листопада 2016 - 12:15

Про стан реалізації в області програми UNISEF з розвитку життєвих навичок та психосоціальної допомоги дітям у східних та центральних областях України журналістів поінформували експерти та тренери проекту «Вчимося жити разом».

.Заступник начальника управління Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валентина Хіврич звернула увагу, що проект запроваджено в областях, які прийняли найбільшу кількість вимушених переселенців, у тому числі дітей: крім Запорізької також у Дніпропетровській, Донецькій,  Луганській та Харківській.

- Наші освітні заклади не були готові прийняти таку кількість дітей, які перебували у важкому емоційному стані. Потрібен був час, умови для їх адаптації. Ми дуже вдячні, що  в нашій області реалізується такий проект, мета якого – допомогти колективам шкіл, дошкільних закладів налагодити дружню здорову атмосферу, - зазначила Валентина Хіврич.

 Для участі в проекті було  визначено 120 базових дошкільних навчальних закладах та 155 загальноосвітніх навчальних закладів Запорізької області, з яких  120 вихователів та 454 вчителів пройшли навчання з методики викладання курсів «Вчимося жити разом» (у квітні-червні вчителі ЗНЗ та жовтні-листопаді 2016 року вихователі ДНЗ).

Крім цього, за напрямком надання дітям і родинам психосоціальної підтримки в області було підготовлено 160 спеціалістів-психологів, п’ять тренерів-психологів, пройшли навчання 770 педагогів. Загалом було надано психосоціальну допомогу 21017 учням.

- Область отримала потужну команду фахівців, які знають і вміють створити атмосферу безпеки, формувати безконфліктний простір. Нами розроблено методики, які можуть використовувати у роботі всі вчителі, видано посібники для батьків, - підбила попередні підсумки провідний експерт проекту Тетяна Конрад.

З 20 по 30 вересня 2016 року у п’яти областях України відбувся перший етап он-лайн опитування учнів 4-10(11)-х класів та вчителів 1-10(11)-х класів, який проводився з метою визначення ефективності реалізації проекту «Вчимося жити разом» у базових загальноосвітніх навчальних закладах.

У Запорізькій області в моніторингу взяли участь 17993 учнів, 741 учитель зі 133 навчальних закладів. 

Але на цьому проект не завершується. Другий етап он-лайн опитування проводитиметься з 10 по 20 грудня 2016 року, після чого буде оприлюднено порівняльний аналіз «ДО» і «ПІСЛЯ», який визначить ефективність реалізації проекту за релевантними показниками.

Наразі завершується робота щодо заповнення он-лайн карти мережі базових навчальних закладів за проектом «Вчимося жити разом».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою