Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Резервісти відбули на навчальні збори

17 січня 2017 - 09:11

Резервісти відбули на навчальні збори

Сьогодні у резервістів із Запорізької області розпочалися навчальні збори військовозобов’язаних оперативного резерву першої черги.

Як повідомив т. в. о.  заступника обласного військового комісара по роботі з особовим складом капітан Владислав Чумак, на навчальні збори  залучено майже 150 резервістів для відпрацювання бойового злагодження у складі бойових бригад (полків).

Навчальні збори відбудуться в два етапи загальною тривалістю 30 діб.              

Протягом першого етапу -  15 діб - військовослужбовці оперативного резерву із числа офіцерів пройдуть  курси перепідготовки та підвищення кваліфікації при вищих військових навчальних закладах, військовослужбовці – резервісти дефіцитних (наукоємних) спеціальностей сержантського і рядового складу – у навчальних центрах, резервісти недефіцитних спеціальностей та звільнені у 2016 року (шоста черга мобілізації) – у складі підрозділів військових частин.

Другий етап підготовки резервісти  проведуть у складі підрозділів бойових бригад (полків) під час відновлення боєздатності тривалістю 15 діб.

Навчальні збори резервістів триватимуть з 17  січня по 15 лютого 2017 року.

Метою навчальних зборів є перевірка готовності військових частин у разі необхідності доукомплектування бойових підрозділів  військовозобов’язаними, а також відновлення практичних навичок і вмінь резервістів за їх військово-обліковими спеціальностями виконувати завдання за призначенням.

Під час зборів ніхто з резервістів до зони АТО направлятися не буде, по закінченні зборів вони повернуться до своїх повсякденних справ.

За призваними на збори військовозобов’язаними на весь період зборів та резервістами на весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві, включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад, зберігається місце роботи, а також займана посада та середня заробітна плата на підприємстві,  в установі, організації незалежно від підпорядкування і форми власності.

За  результатами проходження зборів резервістам буде виплачено грошову винагороду за 30 діб підготовки -  від 5000 до 7000 грн. (у залежності від військового звання та з урахуванням добових за кожен день перебування на навчальних зборах). Довідково: у 2016 році за 10 діб підготовки резервісти отримували до 700 грн., за 30 діб підготовки мали б отримати  до 2100 грн.,   у 2017 році грошову виплату буде збільшено в порівнянні з минулим роком в 2-3 рази).

Крім цього, резервісту компенсується середньомісячна заробітна плата на підприємстві за той час, що він перебував у військовій частині.

Якщо призваний на збори резервіст  на день призову не працює, він отримає грошове забезпечення  у розмірі однієї мінімальної заробітної плати на місяць – 3200 грн.

За підсумками року (тим, хто виконав програму зборів) буде виплачено одноразове грошове заохочення – від 1600 до 3100 грн.;

Резервісту на весь період виконання обов’язків служби у військовому резерві (час проведення зборів) гарантується:

збереження робочого місця;

державне страхування, безкоштовне медичне забезпечення.

Військові комісаріати здійснюють доставку резервістів до місць проведення зборів і в зворотному напрямку.

Із закінченням особливого періоду резервісти звільняються зі служби у військовому оперативному резерві та в добровільному порядку можуть укласти контракт на проходження служби у військовому резерві Збройних Сил України у військовій частині за своїм вибором.    

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області