Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Ми не женемось за показниками, проте дуже важливо, аби люди скоріше змогли отримати вигоду від децентралізації»

3 березня 2017 - 14:09

На цьому голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив під час наради з міськими, селищними та сільськими головами в Гуляйпільському районі.

 За інформацією Управління містобудування та архітектури ОДА, відповідно до перспективного плану формування територій громад Запорізької області на території Гуляйпільського району запроектовано створення однієї об’єднаної територіальної громади за принципом «один район - одна громада». До проектної громади було заплановано включити 20 місцевих рад (58 населених пунктів) Гуляйпільського району. Водночас у 2016 році утворено Гуляйпільську міську об'єднану територіальну громаду, до складу якої увійшли сім місцевих рад (Гуляйпільська міська рада, Дорожнянська, Комсомольська, Мирненська, Петрівська, Рівнопільська, Червоненська сільські ради), у складі яких 17 населених пунктів. За попередніми розрахунками обсяг доходів такої громади становитиме 29 млн. 589 тис. 094 грн.

Крім цього, до облдержадміністрації надійшли документи стосовно добровільного об'єднання територіальних громад Воздвижівської, Верхньотерсянської та Долинської сільських рад у Воздвижівську сільську об'єднану територіальну громаду з центром у селі Воздвижівка. На решті ж території Гуляйпільського району процес добровільного об'єднання територіальних громад відбувається повільно.

Як наголосив Костянтин Бриль, жителі Гуляйпільщини кілька разів змінювали свої плани стосовно об'єднання, проте влада регіону прислухалась до людей.

- Хочу наголосити, що згідно з рішенням Центральної виборчої комісії України на 30 квітня 2017 року в Гуляйпільській міській об'єднаній територіальній громаді призначено перші місцеві вибори. І люди мають проголосувати не за дешеві обіцянки популістів, а за реальний розвиток територій. Нині ми не женемось за показниками, адже Запорізька область входить до п'ятірки лідерів по Україні в питанні децентралізації. Проте дуже важливо, аби люди скоріше змогли отримати вигоду від прямого фінансування з держбюджету, а також могли розпочати роботу з інвесторами всіх рівнів, які хочуть співпрацювати саме з об'єднаними територіальними громадами, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Також під час робочої поїздки до району очільник області провів зустріч з адміністративно-господарським активом, де були обговорені проблемні питання місцевих жителів. У рамках зустрічі Костянтин Бриль вручив відзнаки найвидатнішим гуляйпільцям.

Так, Указом Президента України за вагомий внесок у розвиток економічної, соціально-культурної, військової, державної, громадської діяльності, багаторічну працю в сільському господарстві та високий професіоналізм почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України» було присвоєно директору ПСП «Мир» Олександру Чубу.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію та з нагоди Міжнародного жіночого дня голова облдержадміністрації вручив подяки: голові Мирненської сільради Наталії Боговін, учителю початкових класів КЗ «Гуляйпільський колегіум «Лідер» Лідії Бохан, головній медсестрі КУ «Гуляйпільська ЦРЛ» Марині Сидоренко, пташниці ТОВ «Птахофабрика «Зарічна» Любові Шрамко та волонтеру Надії Рибалко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області