Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зелений туризм у Запорізькій області набирає обертів

30 червня 2017 - 14:53

У селі Геленджик Вільнянського району хлібом-сіллю зустріли  учасників виїзного засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва. Місце проведення заходу – історико-культурний комплекс «Етносело»  - було вибрано невипадково, адже засідання було присвячене розвитку сільського зеленого туризму в області.

- Сфера зеленого туризму, безумовно, повинна розвиватися сьогодні. У першу чергу, вона потрібна не стільки підприємцям, скільки нашим селам. Вони мають багату історію, культуру і природу. І дуже шкода, що сьогодні все це мало хто може бачити. Було б непогано, якби в розвитку сільського туризму участь брали представники місцевого самоврядування, адже в умовах реформи потрібно хапатися за кожну можливість показати і розвивати свою територію, - зазначила заступник голови-керівник апарату  облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

Напрямок зеленого туризму в області стрімко набирає обертів не тільки серед відпочиваючих, а й представників бізнесу.  Подоїти корову, порибалити у ставку, що кишить рибою,  покосити сіно – таку сільську екзотику охочі відпочити можуть знайти зовсім неподалік Запоріжжя.

З метою обміну досвідом до участі у засіданні були запрошені власники садиб та керівники громадських об’єднань, що опікуються цим напрямком.

Учасникам координаційної ради  було  презентовано проекти зеленого туризму Мелітопольского, Якимівського, Запорізького та Вільнянського районів, які свідчать про великий  потенціал цієї сфери бізнесу на селі.

Також було виокремлено головні проблеми, що стримують розвиток сільського зеленого туризму. Головна з них – слабка інформованість суспільства про наявність об’єктів туристичних комплексів.

- До садиб рідко  доїжджає громадський транспорт, оскільки за маршрутом немає жодних ні дорожніх вказівників, ні рекламних банерів  загалом, - зазначила голова правління Запорізького обласного громадського об’єднання «Дивосвіт» Інеса Носенко.

За  підсумками розгляду питань членами координаційної ради  ухвалено низку рішень щодо подальшої підтримки цього перспективного бізнесу. 

На сьогодні, за інформацією генерального директора Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» Володимира Степаненка, у регіоні функціонують 32 об’єкти агротуризму, з яких 15 уже претендують на отримання сертифікатів у рамках проекту ЄС.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни