Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівник регіону має відчувати «температуру» суспільства

26 січня 2008 - 16:15

Перший виїзний особистий прийом громадян на новій відповідальній посаді провів виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска. Сьогодні він спілкувався із жителями Вільнянського району.

Серед наболілих проблем, у вирішенні яких люди просили посприяти керівника регіону, переважали питання, що пов'язані з житлово-комунальним господарством. Зокрема, йшлося про негаразди з водозабезпеченням та водовідведенням. Жителів району також турбує незадовільний стан доріг, перспективи газифікації, виплата соціальних пільг тощо.

Представники ряду сільських рад району порушували питання щодо фінансової підтримки для проведення робіт з водозабезпечення населених пунктів району. Валерій Черкаска пообіцяв сприяти у фінансуванні та дофінансуванні створення проектно-кошторисної документації необхідної для побудови водо- та газогонів за рахунок бюджетних коштів. Водночас посадовець закликав сільські громади більш ефективно використовувати їх головний фінансовий ресурс - надходження від оренди землі, а також більш активно залучати кошти інвесторів, які наповнюватимуть місцеві бюджети та сприятимуть розв'язанню багатьох соціальних проблем району.

- Скільки ви провели аукціонів й конкурсів, залучивши додаткові кошти до місцевих бюджетів ? Відповіді немає… Впевнений, що якщо тут будуть створюватися нові робочі місця, то інвестор буде зацікавлений в тому, щоб його працівники мали гідні умови життя – воду, газ, електрику, - звернувся до представників сільрад Валерій Черкаска.

Також виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації висловив сподівання, що уряд та народні депутати підтримають ініціативу облдержадміністрації щодо фінансування у обсязі 170 млн. гривень програми «Питна вода в Запорізькій області». Це, на думку Валерія Черкаски, дозволить кардинально покращити стан водопостачання у сільській місцевості.

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації також наголосив, що на посаді керівника регіону виїзні прийоми громадян він здійснюватиме якомога частіше:

- Ці прийоми дають змогу побачити реальну картину очима простих людей: відчути настрій, «температуру» суспільства, а також почути відгуки та настанови щодо повсякденної роботи влади.

Наступної суботи Валерій Черкаска планує провести виїзний особистий прийом у Запорізькому районі.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області