Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «InCo Forum 2017» уперше збере разом інвесторів та об’єднані територіальні громади»

11 жовтня 2017 - 10:28

Костянтин Бриль: «InCo Forum 2017» уперше збере разом інвесторів та об’єднані територіальні громади»

Сьогодні, 11 жовтня, у виставковому центрі «Козак-Палац» відбудеться урочисте відкриття спеціалізованих виставок та експозицій, організованих Запорізькою торгово-промисловою палатою за підтримки Запорізької облдержадміністрації, обласної ради, міської ради, профільних відомств та асоціацій. Уже завтра, 12 жовтня, учасники спеціалізованих експозицій планують взяти участь у другому міжнародному форумі «InCo Forum», який присвячений актуальним питанням кооперації об’єднаних територіальних громад і бізнесу.

За словами голови облдержадміністрації Костянтина Бриля, наша область має чималий потенціал для економічного зростання та налагодження міжнародних коопераційних зв’язків.

- Тогорічний захід уже дав старт кільком інвестпроектам у регіоні. А цього року на форумі будуть представлені наші промислові підприємства, а також уперше - об’єднані територіальні громади регіону. Запорізька область має чималий потенціал для економічного зростання та налагодження міжнародних коопераційних зв’язків. І ми маємо використовувати ці можливості на всі сто. Адже нові інвестиції - це нові робочі місця, це благополуччя людей та всього краю. Особливо це важливо для створених громад. Адже це унікальна можливість для них продемонструвати свій потенціал та залучити нових партнерів. Форум допоможе громадам обрати вірний шлях розвитку, зміцнити економіку території. Такі заходи як «InCoФорум» формують передумови для подальшої плідної роботи. В будь-якому випадку ми завжди відкриті для надання інформації та допомоги бізнесу, - наголосив керівник регіону.

Максимально ефективному діалогу, налагодженню коопераційних зв’язків сприятиме широка представленість на Форумі закордонних делегацій, дипломатів, інвесторів, власників бізнесу, топ-менеджерів, експертів, представників проектів міжнародної технічної допомоги.

До Запоріжжя завітають представники 30 посольств, акредитованих в Україні, серед них – 26 Надзвичайних та Повноважних послів в Україні: Болгарії, Грузії, Казахстану, ОАЕ, Узбекистану, Хорватії, Чорногорії та багатьох інших країн, представництва ЄС в Україні. Спікери форуму – понад 40 авторитетних українських та зарубіжних експертів з питань децентралізації, енергоефективності, бізнес-стратегій, представники міжнародних донорських організацій ПРООН, USAID, U-LEAD, Фонду «Відродження», GIZ (Німеччина). Загалом у форумі візьмуть участь представники  близько 50 країн світу.

Цього року керівники компаній Запорізького регіону отримають широкі можливості для налагодження міжнародних контактів за допомогою В2В-перемовин з представниками торгово-економічних місій посольств іноземних держав, міжнародних організацій і бізнесменів (Трейд-клуб).

Форум допоможе громадам обрати вірний шлях розвитку, зміцнити економіку території, а бізнесу – знайти нові можливості та реалізувати успішні проекти.

Одночасно з Форумом у виставковому центрі будуть працювати спеціалізовані виставки та тематичні експозиції. Інтерактивний стенд Запорізької області дозволить ознайомитися з основними інвестиційними проектами. На стенді міста Запоріжжя запрацює «Біржа субконтрактингу та аутсорсингу» з пропозиціями від компаній малого та середнього бізнесу. Спеціальні інформаційні експозиції знайомитимуть з територіальними громадами регіону та їх інвестпроектами. Учасники спеціалізованої виставки «Енергозбереження та будівництво» представлять сучасні технології для промисловості та житлово-комунального господарства. Зокрема, впровадження технологій енергозбереження у будівництві житлових будинків, комплексний підхід до питань енергоефективності.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі