Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Привернути увагу до регіонів

27 лютого 2008 - 13:47

- Ми звернулися до Глави держави з проханням сприяти вдосконаленню бюджетної політики Уряду України у частині врахування інтересів самих територій, зміни алгоритму формування місцевих бюджетів, - зазначив Валерій Черкаска.

Для наочності наведемо кілька цифр. У 2008 році в області очікується надходження до бюджетів усіх рівнів 8 млрд. грн. доходів. З них майже 5,5 млрд. (68%) надійдуть до державного бюджету і лише 2,5 млрд. грн. (32%) - у місцеву казну. Структура ж видатків місцевих бюджетів з року в рік залишається майже незмінною.

До скоригованого Закону про бюджет – 2008 очільники областей вимагають внести зміни і щодо надходжень від сплати транспортного збору. Сьогодні 70% видатків від нього йдуть до Києва, а правильним було б зменшити цю цифру до 25%. Тоді б місцева влада могла говорити про ремонт доріг, а не про «латання дірок». Цього року планується реконструкція траси Харків – Сімферополь на території нашої області. Але ж є ще під'їзні шляхи до однієї з головних транспортних артерій країни, і траса на Дніпропетровськ, яку треба ремонтувати, виходячи хоча б з того, що вона буде задіяна під час проведення Євро-2012.

Валерій Черкаска нагадав, що Глава держави перед усіма урядами неодноразово порушував питання про децентралізацію коштів. Та заклики залишилися не почутими.

- Ми очікуємо, що можливо після цього листа Уряд почує, що є регіони, облдержадміністрації, з якими необхідно рахуватися і в питаннях бюджетних, і податкових, і в питаннях розвитку територій. Ми звертаємося до уряду з проханням налагодити діалог між ним і місцевими органами влади, – наголосив Валерій Черкаска.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів