Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Урядовим комітетом схвалено Концепцію програми подолання депресивності м. Токмак

11 травня 2018 - 10:44

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра, Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка та за участю Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе відбулося засідання Урядового комітету з питань Європейської, Євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку. Участь у заході взяли народні депутати України від Запорізької області Сергій Валентиров та Ігор Артюшенко, а також перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян і мер м.Токмака Ігор Котелевський.

Серед розглянутих під час засідання проектів розпоряджень Кабінету Міністрів України - «Про схвалення Концепції Державної цільової програми подолання депресивності міста Токмака Запорізької області на 2018-2022 роки».

Цим проектом державним замовником Програми визначено Мінрегіон України. Також доручено разом з іншими центральними органами влади, облдержадміністрацією та Токмацькою міською радою у тримісячний строк (з дати затвердження Концепції, включаючи погодження з міністерствами) розробити та подати до Кабінету Міністрів України проект Державної програми.

Коментуючи це рішення, голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив, що головна мета Державної програми – створити умови для динамічного, збалансованого соціально-економічного розвитку міста Токмак, подолання бідності та безробіття,  підвищення рівня життя населення.

- Минулого року місто Токмак було визнано депресивною територією. І Запорізька облдержадміністрація єдина, що за погодженням з місцевою радою подала пропозицію, аби територія отримала статус депресивної. Разом із народним депутатом України Сергієм Валентировим, очільником обласного осередку БПП Ігорем Артюшенком та мером Токмака Ігорем Котелевським влада регіону усвідомлено пішла на цей крок. І це було правильне рішення. Адже на сьогодні припинено підготовку проектів нових державних цільових програм, що потребують додаткового фінансування з державного бюджету. Проте на засіданні було прийнято рішення внести зміни до Постанови «Про ефективне використання державних коштів», зробивши виключення для міста Токмак. Хочу підкреслити, що фінансування Програми подолання депресивності Токмака здійснюватиметься за рахунок коштів як державного, так і місцевих бюджетів. Це дуже потрібно місту. Тож ми отримали певну підтримку представників Кабміну, аби фінансувати Програму вже в 2019 році, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону нагадав, що обсяг трансфертів на одного жителя м. Токмак з державного бюджету майже вдвічі більший ніж у середньому по містах обласного значення. Дотації з обласного бюджету в 13,5 разу більші в порівнянні з іншими місцевими бюджетами. Наразі вже виділено кошти на підтримку медицини Токмака, також місто отримує близько 30 мільйонів гривень з екологічного фонду. Освоєння місцевою владою цих коштів стане лакмусом для можливостей розвитку Токмака та подолання його депресивності.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку