Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль зустрівся з переможцем «Global Teacher Prize Ukraine 2018»

9 жовтня 2018 - 10:53

Під час зустрічі з викладачем КЗ «Запорізька спеціальна загальноосвітня  школа-інтернат «Джерело» ЗОР Олександром Жуком голова облдержадміністрації вручив йому медаль «За розвиток Запорізького краю».

Костянтин Бриль нагадав, що ім’я кращого педагога-новатора України за версією національної премії Global Teacher Prize Ukraine було оголошено в День учителя. Переможців національної премії  привітав Президент України Петро Порошенко та вручив цінні подарунки за вагомий особистий внесок у розвиток національної освіти, плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм.

У якості премії переможець Global Teacher Prize Ukraine Олександр Жук отримав право на поїздку в Дубай на Global Education and Skills Forum 2019, один рік безкоштовного навчання від «Освіторії» та 250 000 грн.

- Серед найкращих учителів України чимало тих, хто спеціалізується на інклюзивній освіті. Завдяки Благодійному Фонду Порошенка та Марині Порошенко запорізькі освітяни отримали можливість стати першопрохідцями в сфері інклюзії. І нині наші фахівці діляться своїм досвідом з освітянами всієї держави. Хочу подякувати Олександру Жуку, який прославив Запорізьку область завдяки своїй творчій праці. Людина досягає результату, коли впевнено працює над собою і йде до цього щодня. Тож нагорода з рук Президента - це дійсно почесна та заслужена ним відзнака, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Олександр Жук працює вчителем інформатики в КЗ «Запорізька  спеціальна загальноосвітня  школа-інтернат «Джерело» ЗОР з 2009 року,  займається інклюзивною освітою, вивчив жестову мову разом з дітьми. Педагог-новатор створює роботів і майструє сонячні панелі, а також три роки поспіль перемагає в математичному конкурсі з усного рахунку. Також він бере постійну участь у семінарах, конференціях, професійних конкурсах, науково-експериментальній роботі. Діяльність вчителя охоплює такі проекти як: «Школа енергії»,  «Школа енергії 2.0», «Кліматичні краплі», «FIRST LEGO»,  «Кліматична магія», «True or False».

Учні Олександра Анатолійовича є постійними учасниками та призерами обласних, всеукраїнських та міжнародних  конкурсів, олімпіад, інтелектуальних ігор: «Школа майбутнього – школа без обмежень», «Без бар’єрів», «Samsung назустріч знанням», «Весела наука», «Покоління мобільного Інтернету», «ХІІІ Міжнародний конкурс з Web-дизайну та комп'ютерної графіки», «Міжнародний конкурс відео #DOMOREWITHLESS», Міжнародний інтеграційний фестиваль життєтворчості «Шлях до успіху – 2016». 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області