Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі проект «Residence of Startups» допоможе розвивати інноваційний бізнес

23 січня 2019 - 15:49

В облдержадміністрації відбулось засідання за «круглим столом» на тему: «Розвиток малого і середнього бізнесу та механізми інвестиційної привабливості Запорізького регіону». У засіданні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков, начальник Управління зовнішніх зносин та ЗЕД облдержадміністрації Артур Бойко, директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Оксана Матвіїшина, представники структурних управлінь та підрозділів облдержадміністрації та представники проекту «Residence of Startups».

Віктор Скобліков зазначив, що розвиток малого та середнього бізнесу має великий вплив на розвиток економіки регіону в цілому.

- Малий та середній бізнес – це основа розвитку економіки. На жаль, розвиток економіки знаходиться на не досить високому рівні, тому підтримка розвитку стартапів та бізнес-проектів має велику потужність для розбудови економіки. Зокрема, створення бізнес-інкубаторів дає досить великий ефект. Водночас з цим, великі корпорації розвиваються повільно. Середній бізнес має переваги у тому, що він вчасно та швидко змінює свій вектор розвитку та швидко займає вільні ниши. Наразі бізнес-інкубатори та стартапи швидко розвиваються та мають потужні зрушення в економіці, - наголосив Віктор Скобліков.

За словами координатору проекту «Residence of Startups» Олени Хотенко, цей проект створений Альянсом громадських організацій у складі Інституту податкових інформаційних фундацій креативного бізнесу Європейської молодіжної ліги Платників Податків України для допомоги в розвитку інноваційного креативного бізнесу.

У рамках проекту планується створити базу креативних людей з усіма їх креативними ідеями. Серед всіх ідей планується обрати кращі та допомогти втілити у життя, зокрема через пошук інвесторів. Основна мета проекту - залишити «мізки» в Україні та створити умови для реалізації передових українських стартапів в середині країни.

Робота проекту повністю сфокусована на підтримці та розвитку перспективних підприємців, передбачає співробітництво з усіма містами України та роботу з органами місцевого самоврядування, державної влади, які відповідають за підтримку інновацій.

 «Резиденція стартапів» діятиме у трьох напрямках, таких як: інтернет-резиденція (де можна буде отримати інформацію про стартапи в Україні), нетворкінг-резиденція (проведення заходів з експертами та власниками бізнесів і всіх, хто цікавиться інвестиціями в українські стартапи) та візит-центр.

Вже протягом двох років команда реалізовує проект, в рамках якого були проведені десятки зустрічей, воркшопів, майстер-класів та публічних лекцій в Києві, Одесі, Рівному, Житомирі, Дніпрі, Вінниці та Чернігові. Наразі проект «Residence of Startups» розпочинає роботу в обласному центрі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області