Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Яскраві барви «Колориту» зібрала виставка двох ювілеїв

12 лютого 2019 - 16:27

У Запорізькій обласній організації національної спілки фотохудожників України за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації відбулося урочисте відкриття виставки міського об’єднання «Колорит»  з нагоди його 25-річчя та 80-річчя Запорізької області. Свої роботи, в тому числі пейзажі рідного краю, традиційні жанрові картини з життя козаків презентують понад 30 художників.

Запорізьке міське об'єднання митців «Колорит» гуртує митців, що проживають та працюють в обласному центрі — як професіоналів, так і аматорів, що не мають художньої освіти, але довели свій талант на практиці.

Щоденні виставки «Колориту» біля «Фонтану Життя» на пл. Маяковського є унікальним місцем у Запоріжжі, де можна придбати картини та вироби на будь-який смак, поспілкуватися з майстрами й художниками, відвідати майстер-класи з різьблення, вишивки, бісероплетіння та інших видів творчості, отримати корисні поради тощо. Вернісаж діє постійно, його включено туристичними організаціями до  екскурсійних маршрутів міста. Він став однією з головних туристичних принад, яку із задоволенням відвідують місцеві жителі та гості Запоріжжя.

Під час урочистого відкриття виставки митців «Колориту» привітали представники обласної, міської та районної влади, художникам вручили подяки та грамоти.

На момент створення у 1994 році «Колорит» нараховував 14 осіб, а в 2013 році організація включала вже  160 членів віком від 22 до 92 років, що представляли найрізноманітніші жанри, техніки, напрями. Першим місцем виставок була частина проспекту навпроти тодішніх залізничних кас і книгарні «Сучасник». Поки будувався «Фонтан Життя», художники гостювали на пл. Фестивальній. Зараз «Колорит» перестав бути виключно організацією художників і об’єднує майстрів прикладного та ужиткового мистецтв, різьбярів, вишивальників, флористів, гончарів, майстрів оригінальних технік.          Об'єднання відоме своєю активною благодійною діяльністю, постійно передає роботи своїх членів дитячим закладам, лікарням, дитячим будинкам, інтернатам, ветеранським та культурним організаціям, іншим об'єднанням громадян та державним установам. Традицію не порушено і тепер - на честь святкування ювілею митці передали свої роботи різним закладам, зокрема картини отримали Запорізька обласна клінічна лікарня та Запорізька обласна бібліотека для дітей «Юний читач».

«Колорит» -  незмінний учасник фестивалів та культурних заходів у Запорізькій області, частий гість фестивалів та виставок по всій Україні. Об'єднання виступає організатором та співорганізатором виставок та вернісажів під час таких заходів як обласна культурно-мистецька акція «Запорізькі обереги», Покровський ярмарок, святкування Дня міста, фестивалі «Спас» та «Покрова на Хортиці», «Татарський Сабантуй» тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону