Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент передав Генеральному Секретарю ООН листи-звернення українців щодо сприяння у звільненні українських моряків

21 лютого 2019 - 08:06

Президент України Петро Порошенко у рамках робочого візиту до США провів зустріч з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.

Глава держави передав Генсеку ООН звернення від десятків тисяч українців, підписані в тому числі Володимиром Жемчуговим, Ігорем Гордійчуком, Адою Роговцевою, Ігорем Козловським, Вадимом Свириденком, з проханням посилити тиск на Росію для звільнення з полону українських моряків та використати можливості, надані Генсеку Статутом ООН, у вирішенні цієї проблеми.

«Українці, які збирали підписи на підтримку наших моряків, просили мене передати вам ці звернення, враховуючи вашу важливу роль і можливості у звільненні наших моряків, яких було затримано з порушенням усіх міжнародних норм. Це наполегливе прохання», - звернувся Президент до Генерального секретаря ООН та зазначив, що тисячі листів були зібрані за лічені дні.

Співрозмовники відзначили символічність дебатів у ГА ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України, що відбулися у 5-ту річницю російської агресії проти України. 

Петро Порошенко та Антоніу Гутерріш обговорили наступні кроки з метою забезпечення виконання відповідних резолюцій ГА ООН щодо територіальної цілісності України, ситуації з правами людини в Криму, а також демілітаризації півострова.

Окрема увага була приділена перспективам розгортання багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН на Донбасі, а також процесу звільнення українських політичних в’язнів.

Співрозмовники підтвердили готовність щодо продовження активної взаємодії з метою надання гуманітарної допомоги постраждалому цивільному населенню Донбасу та внутрішньо переміщеним особам.

У цьому контексті Президент України та Генеральний секретар ООН привітали створення Об’єднаного фонду гуманітарної допомоги ООН з метою мобілізації додаткових фінансових ресурсів для гуманітарного реагування в Україні.

Петро Порошенко подякував, що ООН передбачає виділити на цілі гуманітарної операції 162 млн доларів з метою допомоги найбільш вразливим верствам населення на Донбасі.

 

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України

 

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників