Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За підтримки ЄС у Бердянську вперше відкрито дитячий садок і реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю

4 березня 2019 - 11:40

У Бердянську відбулося відкриття нового дитячого садочка «Зіронька» та реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю. Реконструкція цих об’єктів була профінансована Європейським Союзом.

В урочистому відкриття взяли  участь Віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс, заступник голови Запорізької облдержадміністрації Андрій Антонов, начальник Управління зовнішніх зносин та ЗЕД облдержадміністрації Артур Бойко, Бердянський міський голова Володимир Чепурний, громадськість.

У Бердянську в рамках грантової програми Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» реалізовувався проект «Створення комплексної системи надання допомоги вимушеним переселенцям із зони АТО та громаді м. Бердянськ». Цей проект – єдиний у Запорізькій області.

Фінансувався проект за рахунок ЄС зі співфінансуванням з обласного та міського бюджетів. Загальний бюджет проекту – 1 337 535 євро. У рамках проекту здійснено реконструкцію будівлі по вулиці Європейській, 68-А для розміщення нового дошкільного навчального закладу «Зіронька» та центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

У ході реконструкції будівлі, де розмістилися новий дитячий садок «Зіронька» та центр реабілітації, було збудовано нові переходи між корпусами; утеплено фасад; реконструйовано дах; замінено всі мережі, вікна та двері; змонтовано нову систему опалення з індивідуальним тепловим пунктом та теплою підлогою в усіх групах; у всіх приміщеннях встановлено рекуператори повітря, які надають можливість вентилювати приміщення без втрат тепла взимку та прохолоди влітку; збудовано новий господарський блок, у якому встановлено тепловий насос; виконано необхідні роботи для забезпечення доступу маломобільних груп населення до будівлі, а також встановлено ліфт для доступу осіб з інвалідністю на другий поверх будівлі.

Було закуплено все необхідне для оснащення дитячого садка та центру реабілітації: меблі; комп’ютери та оргтехніку; обладнання для харчоблока, медичних кабінетів, спортивної та музичної зали; обладнання для реабілітації; посуд, м’який інвентар, килими, жалюзі та штори; іграшки та навчальні засоби; обладнання для вуличних ігрових та спортивних майданчиків тощо.

Відвідувати дитячий садок зможуть біля 120 дітей, а центр реабілітації дітей-інвалідів – 130 вихованців щороку.

- Сподіваюсь, що цей об’єкт не перший і не останній, який створено з боку Євросоюзу. І від Єврокомісії можу сказати, що Україна і в подальшому може розраховувати на підтримку Євросоюзу, розвиток нашої співпраці та добрих стосунків, - відзначив під час урочистого відкриття закладу Віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області