Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

МЕМЗ: шлях довжиною у століття

22 вересня 2008 - 13:00

Т.в.о. голови облдержадміністрації Олександр Старух взяв участь в урочистостях з нагоди 100-ліття Мелітопольського моторного заводу.

100-літній шлях заводу був нелегким, але плідним: засновані тут кустарні майстерні, які спочатку виробляли нафтові двигуни і дизелі, перетворилися на сучасне високотехнологічне виробництво двигунів об'ємом до 1,4 л , які відповідають стандартам EURO -2 і EURO -3, тобто європейським екологічним вимогам і нормам токсичності. Нині МЕМЗ – структурний підрозділ ЗАТ "АвтоЗАЗ" – єдиний в Україні виробник двигунів і коробок перемикання передач до легкових автомобілів.

З ювілеєм заводу співпала ще одна важлива дата – 50 років тому було випущено перший двигун для "Запорожця". А загалом за цей відтинок часу вироблено понад 5 млн. двигунів для автомобілів різних моделей і модифікацій.

- Визначний внесок Мелітопольського моторного заводу в економіку регіону, у розвиток автомобілебудування не підлягає сумніву, - відзначив глава області, вітаючи ювілярів. Він подякував колективу моторобудівників за сумлінну працю і висловив впевненість, що завод і надалі буде успішним та ефективним господарем. Кращим фахівцям Олександр Старух вручив високі державні відзнаки та нагороди облдержадміністрації.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області