Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя приймає чемпіонат України з вільної боротьби

23 травня 2019 - 10:29

У ПС «Юність» відбулося урочисте відкриття чемпіонату України з вільної боротьби, у якому взяв участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- Ми дуже пишаємося тим, що Запоріжжя перетворюється на осередок спорту. Хочу подякувати керівництву ПАТ «МОТОР СІЧ» за створення такого чудового палацу спорту. Адже друге життя «Юність» отримала саме завдяки нашим вітчизняним інвесторам. Нині ця спортивна арена має змогу приймати змагання  з усіх видів на сучасному рівні. Також  хочу подякувати всім учасникам, які  довго та важко йдуть до своїх перемог. Кожна перемога потребує багаторічної праці та чималих старань. Саме наші українські спортсмени є прикладом для багатьох із нас. Вони з гордістю несуть український прапор та на гідному рівні представляють нашу державу. Тож перемог усім вам і перемог - Україні, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Під час урочистого відкриття заходу очільник регіону вручив запоріжцям почесні відзнаки. Зокрема, за вагомий внесок в організацію проведення чемпіонату пам’ятною відзнакою були нагороджені: президент Запорізької обласної федерації вільної боротьби Геннадій Пертая; президент спортивного клубу боротьби «Січ» Сергій Макодай; представник федерації вільної боротьби м. Запоріжжя Едуард Швець; віце-президент спілки вірмен Запорізької області Рудольф Акопян.

Почесною грамотою облдержадміністрації Костянтин Бриль нагородив  головного суддю змагань, арбітра міжнародної категорії Андрія Муштая. Голова облдержадміністрації також привітав призера чемпіонату України серед чоловіків до 23 років Кирила Кобзаря з присвоєнням звання «Майстер спорту України».

Чемпіонат України з вільної боротьби серед молодших юнаків та дівчат 2004-2005 р.н. у ПС «Юність» триватиме до 24 травня 2019 року. Участь у змаганнях беруть 500 учасників у 11 вагових категоріях у юнаків та 11 у дівчат. Запорізька команда представлена  45 кращими спортсменами.

За підсумками цього чемпіонату буде сформована збірна команда України для участі у чемпіонаті Європи серед юнаків та дівчат, який відбудеться в червні цього року в Польщі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області