Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Депутати обласної ради підтримали низку змін до обласного бюджету на 2019 рік

25 червня 2019 - 15:29

Під час 30-ї позачергової сесії Запорізької обласної ради сьомого скликання депутати прийняли рішення «Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради від 20.12.20І8 №63 «Про обласний бюджет на 2019 рік» зі змінами та доповненнями.

Зокрема,   це включення до обласного бюджету виділених місцевими бюджетами обсягів спів фінансування спільних заходів. Як зазначив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Медвідь, в поданому проєкті рішення з урахуванням наданих пропозицій збільшується обсяг дохідної частини обласного бюджету за рахунок трансфертів з інших місцевих бюджетів на суму 22 млн грн. В тому числі це стосувалось співфінансування таких заходів:

  • будівництво 10 амбулаторій (заходи з розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості) - 6,7 млн грн (всього будується 17 таких амбулаторій, рішення про співфінансування 5 амбулаторій вже включені до обласного бюджету),
  • виконання робіт по об’єктах в рамках реалізації Регіональної програми будівництва - 5 млн грн;
  • виконання робіт по об’єктах в рамках реалізації регіональної програми «Питна вода» - 1,8 млн грн;
  • придбання шкільних автобусів та спеціальних автомобілів - 8,4 млн грн;
  • матеріально-технічне забезпечення закладів професійно-технічної освіти - 150 тис. грн.

Сергій Медвідь зазначив, що кошти зазначених субвенцій спрямовуються відповідним головним розпорядникам: Департаменту капітального будівництва, Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації та Департаменту освіти і науки. 

Також депутати облради підтримали пропозицію щодо перерозподілу видатків головних розпорядників. Так, шляхом перерозподілу видатків обласного бюджету на 2019 рік проєктом рішення передбачено надання фінансової підтримки для виплати заробітної плати працівникам КП «Облводоканал» в сумі 5 млн грн, а також надання фінансової підтримки Національному заповіднику Хортиця для здійснення поточного ремонту об’єктів історико-культурного комплексу «Запорізька січ» в рамках Програми розвитку рекреаційно-курортного комплексу та туризму в Запорізькій області на 2016- 2020 роки - 1 млн грн.

Крім того, в межах видатків, передбачених на 2019 рік Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, здійснено перерозподіл бюджетних призначень між кодами бюджетних програм на суму 6 млн грн, які спрямовуються на перезарядку апарату ГТА РОКУС-М комунальної установи «Обласний клінічний онкологічний диспансер» Запорізької обласної ради, термін експлуатації джерела іонізуючого випромінювання якого закінчується 21.12.2019 р. Як пояснив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Медвідь, загальна вартість перезарядки апарату складає 9 млн грн — ще 3 млн грн вивільняється головним розпорядником шляхом перерозподілу коштів між закладами в межах одного коду програмної класифікації. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни