Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці відзначили прийдешній День Конституції України

26 червня 2019 - 12:51

У Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара відбулися урочистості, присвячені Дню Конституції України. У заході взяла участь т.в.о. голови облдержадміністрації Елла Слепян.

Вітаючи запоріжців, очільниця регіону відзначила важливість цінностей та свобод, які зазначені в Конституції України.

− Нині  дійсно визначне свято. Адже 23 роки тому був прийнятий головний документ нашої Батьківщини. Це фундамент, на якому базується наша країна. Україна − суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. В межах існуючого кордону Україна є цілісною і недоторканною. На жаль, як і століття тому, сьогодні українці вимушені зі зброєю в руках боронити незалежність нашої держави, захищати наше право жити та працювати у своїй країні. Тож вічна шана тим, хто загинув, захищаючи незалежність України. Низький уклін тим, хто саме в ці хвилини боронить нас на кордонах. Саме завдяки вам ми нині маємо можливість відзначати День Конституції у вільній Україні. Впевнена, Конституцію ми з вами маємо згадувати не тільки у свято. Адже це - перелік цінностей, на які ми маємо рівнятися щоденно. Хочу подякувати кожному запоріжцю, кожній родині, які працюють на благо нашого краю та нашої держави. Дякую за силу, мужність і любов до рідного краю та України. Саме так - злагоджено та дружньо  маємо рухатися далі, шляхом, який вказує нам Конституція України. Зі святом вас, запоріжці! З Днем Конституції України, − привітала запорізьку громаду т.в.о. голови облдержадміністрації Елла Слепян.

Напередодні свята очільниця регіону вручила запоріжцям почесні відзнаки. Зокрема, за багаторічну плідну науково-педагогічну діяльність, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та з нагоди Дня Конституції України медаллю «За розвиток Запорізького краю»  нагороджено завідувача кафедри фізичної культури, олімпійських та неолімпійських видів спорту Запорізького національного технічного університету Світлану Атаманюк. За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у реалізацію державної правової політики, забезпечення законності прав людини та з нагоди Дня Конституції України медаллю «За розвиток Запорізького краю» нагороджено заступника начальника Головного територіального управління юстиції   з питань державної виконавчої служби – начальника Управління державної виконавчої служби ГТУ юстиції у Запорізькій області Антона Проценка. За сумлінне виконання службових обов’язків, зразкову військову дисципліну та з нагоди Дня Конституції України цінний подарунок від голови обласної державної адміністрації вручено командиру військової частини 3029 Національної гвардії України підполковнику Андрію Бєляєву.

За багаторічну сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток Запорізької області та з нагоди Дня Конституції України грамотою Запорізької обласної державної адміністрації було нагороджено заступника головного бухгалтера публічного акціонерного товариства «Мотор Січ» Олену Касьян та волонтера громадської організації «Солдатський привал» Світлану Носенко.

Учасники урочистостей також згадали сучасних героїв,  віддали шану всім захисникам Батьківщини, які сьогодні стоять на її сторожі, вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих героїв.

З нагоди свята артисти Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара підготували виставу за творами Т. Г. Шевченка «Україно! Україно! Оце твої діти…», в якій головну роль виконав народний артист України Іван Смолій. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону