Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область − у трійці лідерів рейтингу процесу децентралізації

10 липня 2019 - 16:05

foto

Запорізька область укотре увійшла до трійки лідерів загальнодержавного рейтингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування. Про це повідомили в Управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації.

За даними моніторингу, проведеного Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Запорізька область посідає перше місце за показниками: «Площа ОТГ, міст обласного значення» – 68,4 % території області покрито громадами, «Райони, не охоплені об'єднанням, приєднанням» – у кожному районі області створено об’єднані територіальні громади; «Покриття перспективними планами» – 100% території області. На другому місці – за показником «Кількість територіальних громад, що не об’єдналися» – 33,1% та на третьому місці - за показником «Кількість населення ОТГ, міст обласного значення» – 88,2% від загальної чисельності населення регіону.

Наразі в регіоні утворено 55 об’єднаних територіальних громад, які взяли на себе відповідальність за розвиток своїх територій. Із них у 48 територіальних громадах відбулися перші місцеві вибори, ще сім об’єднаних територіальних громад очікують призначення перших місцевих виборів Центральною виборчою комісією.

Тим часом в області продовжується активний процес об’єднання громад та приєднання сільських та селищних рад до вже існуючих об’єднаних територіальних громад та міст обласного значення. Так, на сьогодні на різних етапах об’єднання  перебувають чотири громади. До двох об’єднаних територіальних громад виявили бажання приєднатися суміжні громади.

Детально з результатами моніторингу можна ознайомитися за посиланням.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області